Orbán Viktor még a német-magyar meccs előtt összefutott a Mercedes-vezérrel

Orbán Viktor még a német-magyar meccs előtt összefutott a Mercedes-vezérrel

Az viszont nem derült ki, pontosan miről is volt szó, illetve megállapodtak-e bármiben is a svéd-német vezérigazgatóval.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A futballrajongó kormányfő amúgy még az este 6-tól kezdődő német-magyar Eb-mérkőzés előtt ugrott el a német városba.

A találkozón áttekintették a magyar EU-elnökségnek az európai versenyképességgel és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos terveit, valamint a Mercedes folyamatban lévő beruházásainak helyzetét

- fogalmazott szűkszavú közleményében Havasi Bertalan.

A kormányfő szerint ez most "barátságos meccs" a németekkel

Azt azonban Orbán sajtósa már nem árulta el, hogy pontosan miről is volt szó, illetve megállapodtak-e bármiben is a svéd-német cégvezetővel való egyeztetés során.

A fideszes miniszterelnök mindenesetre focis ihletésű, tréfálkozó szöveggel posztolt a találkozóról, és maga is félreérthetetlenül az esti meccsre utalt.

Reggeli barátságos meccs Stuttgartban. Találkozó a Mercedes-Benz vezérigazgatójával. Este már élesben!

- jelezte a Facebookon Orbán Viktor, aki a tárgyalás konkrét tartalmáról szintén hallgatag maradt.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén 2024. június 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)