Az amerikai nácik kiállnak Trump mellett

Még nem tudni, mennyit árt majd a kéretlen támogatás a republikánus jelöltnek.

Az erről tanúskodó megjegyzések még júliusban születtek, amikor Suhayda saját rádióműsorában beszélt a Trump győzelméhez fűzött reményeiről.

Az ANP vezetője szerint a republikánus elnökjelölt novemberben megnyeri az elnökválasztást, ami

"meglepi majd az ellenséget, mert (...) úgy érzik, hogy a fehér munkásosztály, és főleg annak férfi része (...) tulajdonképpen bedobta a törölközőt, feladták a reményt, hogy akármelyik politikus is újra kiáll majd az ő érdekeikért".

Suhayda így folytatta fejtegetéseit:

"Itt van egy nagyszerű lehetőség, emberek, ami soha többé nem fog eljönni a megfelelő időben."

"A Trump-kampány kijelentései, ha mást nem is megmutatták, hogy a nézeteink korántsem annyira népszerűtlenek, ahogy azt a polkorrektek mondták mindenkinek."

Álláspontja szerint, ha Trump nyer, az lehetőség lesz a fehér nacionalistáknak arra, hogy az amerikai feketékhez hasonló érdekérvényesítő képességre tegyenek szert, aminek azonban nem valami ellen kellene irányulnia, mint az elmúlt évtizedek náci politikájának.

Véleménye szerint nehéz lenne úgy bigott szélsőségesnek bélyegezni őket, ha intelligensen viselkednének és pozitív üzenetekkel kommunikálnának.

A George Lincoln Rockwell által még 1959-ben alapított ANP ugyan legalább annyira marginális csoportosulásnak tekinthető az amerikai politikában és közéletben, mint mondjuk a Kuk Klux Klán, a demokrata és liberális megmondóembereknek mégis mindig kapóra jön, ha mutogathatják a nyilatkozataikat, a szvasztikák alatt masírozó párttagokat és egy ilyen nyílt állásfoglalás is nyilván remek ziccer lesz számukra.

Trump pedig valószínűleg nem köszönte meg a kéretlen támogatást, hiszen így ismét csak erősíteni lehet a róla fabrikált fasiszta-náci diktátor képet, amit politikai ellenlábasai eddig is serényen építgettek.