Az MSZP hisztiből nem hajlandó tenni az ország védelméért

Mirkóczki kiemelte, hogy a Jobbik 2013-as bevezetésük óta ellenzi a jelentős biztonsági kockázatot jelentő és a tömeges bevándorlás intézményesített formáját megteremtő letelepedési kötvényeket, és többször is javasolta azok megszüntetését.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a szocialista párt is támogatja a letelepedési kötvény kivezetését, részben ezért is kezdeményeztük az ötpárti egyeztetést"

- hangsúlyozta a honatya.

"A szocialisták távolmaradása azonban pusztán sértődöttségből fakad. Az ilyen viselkedést az emberek többsége óvodás korban már kinövi, de Lenin óta tudjuk, hogy a (poszt)kommunista embert különleges fából faragták."

- írja közleményében a legnagyobb ellenzéki erő szóvivője.

Mirkóczki hangsúlyozta, hogy a Jobbik számtalan javaslatát vették már át más pártok, mégis rendszeresen részt vettek az ötpárti egyeztetéseken, mert szerinte Magyarország érdekében "képesek felülemelkedni az esetleges rossz érzéseiken".

Vajon a Fidesz támogatná, hogy vizsgálóbizottság tekintse át a letelepedési kötvények ügyét?

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: pártja erről egyeztetne a többi parlamenti frakcióval pénteken. Kiemelte: olyan testület felállítását kezdeményezik, amelynek tagjai átestek nemzetbiztonsági átvilágításon, hogy lehetőségük legyen minősített adatok megismerésére, a titkosszolgálatok vezetőinek, munkatársainak meghallgatására a kérdésében.

Hozzátette: a Jobbik bízik abban, hogy a szocialisták péntekig meggondolják magukat, és tekintettel lesznek saját szavazóik akaratára, akiknek háromnegyede a közvélemény-kutatások szerint szintén elutasítja a letelepedési kötvényt.

"Itt a lehetőség, hogy közösen vessünk véget ennek a súlyos biztonsági és korrupciós kockázatnak"

- zárul a Jobbik közleménye.

A Jobbik kedden három csapást hirdetett meg a terrorizmus ellen:

  1. A kötvények kivezetése és az azt értékesítő irodák bezárása.
  2. A kötvények működésének nemzetbiztonsági és gazdasági átvilágítása.
  3. A Pharaon-botrányban érintett kormánytagok és a hatóságok szerepének megvizsgálása.