Az USA által támogatott lázadócsoport lefejezett egy palesztin kisfiút

A szír lázadócsoport szerint ez mindössze egy "egyedi túlkapás" volt. Vajon milyen lehet egy nem egyedi túlkapás náluk?

A Nur ad-Din az-Zenki nevű milícia azzal vádolta a fiatalt, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű, al-Kudsz (Jeruzsálem) Brigádok nevű palesztin fegyveres csoport soraiban harcolt.
   
Az interneten két videó is kering a véres tettről, amelyeken azt lehet látni, hogy egy férfi egy kisteherautó platóján lefejezi a tizenévest, a milícia többi tagja pedig nevet közben.

"Ez egy fogoly az al-Kudsz Brigádoktól. Nincsenek többé férfiak köztük, ezért manapság gyerekeket küldenek. Ezek a kutyáid, Bassár, az al-Kudsz Brigád gyerekei"

- büszkélkedtek tettükkel a terroristák.

Az al-Kudsz Brigádok szerint a megölt 12 éves egy szegény családból származó beteg palesztin fiú volt, nem pedig harcos.
   
A Nur ad-Din az-Zenki az Egyesült Államoktól is kapott támogatást Törökországon keresztül egyebek mellett TOW típusú páncéltörő rakéták formájában.
   
Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta: Washington több információt szeretne erről a szörnyűségről. "Amennyiben bizonyítani tudjuk, hogy valóban ez történt, és ennek a csoportnak volt köze ehhez ... úgy leállítunk minden további támogatást és kapcsolatot ezzel a csoporttal" - hangsúlyozta újságírók előtt.

"Túlkapások"

Ismerős magyarázkodásba kezdtek a lázadócsoportnak nevezett terrorista egység vezetői. Szerintük ugyanis az "ilyen bántalmazások egyedi túlkapások, amelyek nem képviselik tipikus cselekedeteinket, sem általános politikánkat".

A közlésük szerint az összes résztvevőt letartóztatták és átadták egy bizottságnak, amely kivizsgálja az esetet és minél hamarább döntést hoz az ügyben.

Nyilván szeretnének még fegyvert és muníciót kapni.