Vizsgálja a NAV a "büdöskommunistázó" érdi fideszes képviselő több tízmilliós tagi kölcsönét

Vizsgálja a NAV a "büdöskommunistázó" érdi fideszes képviselő több tízmilliós tagi kölcsönét

Mint megírtuk, az Átlátszó számolt be arról, hogy Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselő, a település egykori alpolgármestere valamiért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a saját cégének tavaly nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt. Bács annyira a szívére vette az ezt firtató kérdést, hogy az újságírót "hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunistának" nevezte levelében.

"Büdöskommunistázással" reagált az érdi fideszes képviselő a vagyonnyilatkozatáról kérdező újságírónak

Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselőt az Átlátszó kérdezte meg arról, hogy miért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt, mire a kormánypárti politikus a következőt válaszolta egy levélben: Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt.

A cikk megjelenése után Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője írásbeli írásbeli kérdést adott be a legfőbb ügyésznek, hogy megtudja, vizsgálja-e az ügyészség Bács István ügyét.

Polt Péter - szinte szokás szerint - az ellenzéki politikus kérdését feljelentésként értékelte, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbított. Onnan aztán áttették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Igazgatóságához.

Mint kiderült,

a hatóság a költségvetési csalás ügyében a feljelentés kiegészítését rendelte el, melynek határideje június 11-e.