Terrortámadás volt Bécsben

Terrortámadás volt Bécsben

Frissítés 8:

Az alábbi videón látható, hogy legalább két támadó egyforma fehér ruhában futott az utcán, ez némi szervezettségre utalhat:

Frissítés 7:

Az osztrák rendőrség a honlapján is várja a terroristákról készült fotókat. Hirdetményükben azt írták, a rendőrség az összes rendelkezésre álló erejét beveti, a lakosságot viszont arra kérik, kerüljék a nyilvános helyeket, inkább maradjanak otthon.

Arra szólították fel a bécsieket, hogy ne terjesszenek videókat és fotókat a rendőrségi műveletekről, mert ezekkel veszélyeztetik a hatóságokat és a lakosság biztonságát is.

A rendőrök nyomatékosan kérték azt is, hogy senki ne kockáztassa saját biztonságát azért, hogy képeket vagy videókat készítsen a támadókról, ugyanakkor ha már ilyen felvételekkel rendelkeznek, feltölthetik egyenesen a rendőrségi honlapra is.

Frissítés 6:

Ugyancsak a közösségi médiában terjed egy fotó, amin állítólag az egyik, rendőrök által lelőtt terrorista látható. A földön fekvő személy ruházata valóban hasonlít a korábbi felvételeken látható elkövetőére.

Terrorista

Frissítés 5:

Egyre több biztonsági kamerás felvétel kerül fel a közösségi oldalakra. Az egyik azonos helyszínen készült az általunk már korábban bemutatott támadással, melynek során egy járókelőt lőtt le egy terrorista, majd visszatérve még egyszer rálőtt.

A felvételt csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Frissítés 4:

Sebastian Kurz osztrák kancellár Twitteren azt írta, most nehéz időket élnek át, és szeretne köszönetet mondani minden sürgősségi szolgálatnak, melynek tagjai életüket kockáztatják az emberek biztonságáért. Kurz határozott hatósági fellépést ígért a szörnyű terrortámadás elkövetőivel szemben.

Frissítés 3:

Az alábbi videón az egyik terrorista látható, ahogy szalad az utcán és közben tüzet nyit.

Frissítés 2:

Az alábbi posztokon – meg nem erősített információk szerint – a terrortámadással gyanúsított csoport tagjai adják meg magukat.

 

Frissítés:

A bécsi rendőrség megerősített közlése szerint az osztrák fővárosban elkövetett lövöldözést többen követték el hat különböző helyszínen. A támadás egy áldozatot és több sérültet (köztük egy rendőr) követelt, továbbá egy elkövetőt a rendőrök lelőttek.

Korábban írtuk:

Lövöldözés volt Bécs belvárosában, a Swedenplatz közelében. A közelben egy zsinagóga is van, de a hitközség vezetője szerint az a támadás idején zárva volt. A rendőrség azt kéri a lakosságtól, kerüljék a tömegközlekedést és a nyílt helyeket, valamint hogy ne posztoljanak fotókat és videókat a közösségi médiába. Ennek ellenére a Twitteren több videót is találtunk.

Az egyik videó szerint az egyik sérült vagy áldozat egy vendéglátó helyiségnél kapott lövést.

Az első támadásról készült kamerafelvételt is kiszivárogtatták. Ez itt érhető el, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

További videók:

A rendőrség később tűzharcba került a(z egyik) terroristával, a lövöldözés eredményéről egyelőre nincs hír.

Karl Nehammer belügyminiszter szerint terrortámadás történhetett. Hozzátette, lövöldözésben többen életüket veszthették, és többen megsebesülhettek. Mint fogalmazott, több elkövető lehet, ezért felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon.

Tárcája arról is tájékoztatott, egy feltételezett tettest elfogtak. Az APA osztrák hírügynökség ugyancsak a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy az egyik támadó a lövöldözésben életét vesztette. A tárca azonban ezt nem erősítette meg.