Bemutatta józsefvárosi polgármesterjelöltjét a Jobbik, helyrehozná az "elgettósodott" lakóházakat is

Bemutatta józsefvárosi polgármesterjelöltjét a Jobbik, helyrehozná az "elgettósodott" lakóházakat is

Fiatal arccal erősít Budapest VIII. kerületében a konzervatív ellenzéki párt a közelgő önkormányzati választásokra, hogy majd összemérje erejét Pikó Andrással is.

A Jobbik-Konzervatívok VIII. kerületi polgármesterjelöltje Kozma András

- jelentette be a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kerületi polgármesterjelölt mai bemutatását a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Brenner Koloman vezette fel.

Brenner elmondta: Kozma András "fiatal, nagyon jól felkészült és agilis jelölt", aki a "szabadság és a rend kiegyensúlyozott politikáját" fogja képviselni, polgári értékrendben. Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik-Konzervatívok csak olyan kerületekben fog polgármesterjelöltet állítani, ahol elégedetlenek a jelenlegi vezetéssel.

A Jobbik szerint Józsefváros lakóinak évtizedek óta kell szégyenkezniük a kerületük rossz hírneve miatt. Pikó András 2019-ben úgy fogalmazott, hogy „kiszabadítja a kerületet a Fidesz fogságából” - idézték fel, hozzáfűzve:

"Az ígéretét teljesítette, de milyen áron? Még a Sára Botond-féle kerületi vezetésnél is jobban a sárba tiporta Józsefváros hírnevét. Hangzatos ígéretei ellenére romlott a kerület közbiztonsági és köztisztasági állapota. A 2022-es halandósági mutatók szerint a VIII. kerületi emberek a fővárosi átlagnál közel 8 évvel korábban halnak meg. Ebben komoly szerepet játszik az, hogy a legmélyebb társadalmi problémákról nem vesznek tudomást a kerület vezetői."

Kozma András elmondta,

különböző látszatberuházásokkal, szimpla zöldítéssel, illetve a terek és utcák lebetonozásával nem oldódtak meg azok a mély és valóságos társadalmi problémákat, mint a lakhatási szegénység vagy a gettósodás.

A Jobbik-Konzervatívok VIII. kerületi polgármesterjelöltje úgy látja,

ezt a felelősséget tolta el magától 2019 előtt a fideszes városvezetés, majd utána a baloldali, álcivil Pikó András-féle kerületvezetés.

A párt szerint a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság önkormányzat számára készített 2021-es beszámolója az alábbi számadatokkal szolgál az elmúlt évhez képest: az összes bűncselekmények száma 4,8 százalékkal, az elkövetett garázdaságok száma 87 százalékkal, a rablások száma pedig 50 százalékkal nőtt, továbbá emelkedett a kábítószerterjesztők száma, és a gépkocsilopások száma is megnőtt.

"Az önkormányzati bérlakások körül kialakult ingatlanmutyi felett pedig Pikó András cinkosul szemet huny már évek óta. Kevés olyan ellenzéki vezetésű önkormányzat van az országban, ahol sikerült alulmúlni a Fidesz teljesítményét, de Pikó András ebben kivételes teljesítményt nyújtott.

A polgármesterjelölt elmondása szerint célként tűzték ki, hogy a jelenleginél több rendőrőrsöt nyissanak a kerületben, felhőalapú intelligens kamerarendszert építsenek ki, továbbá egész Budapesten egységes parkolási rendszert kíván elérni.

"A mi célunk, hogy a kerület végre ne az álcivil C8 egyesület és a pártok által irányított egyéni képviselők martaléka, hanem egy, a lakosai számára biztonságot és tisztaságot nyújtó otthon legyen" - emelték ki, leszögezve:

Ennek érdekében Kozma András józsefvárosi polgármesterjelölt programjában kiemelt terület a közbiztonság fokozása, a köztisztaság növelése és a leromlott állapotú, "elgettósodott" lakóházak rehabilitációja.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)