Valószínűleg a balkáni útvonalon érkezett a berlini merénylő

Jobbik: határozott megelőző lépések kellenek.

A hétfő este teherautóval a tömegbe hajtó férfi azonosítása azonban továbbra is nehézkes, mivel több nevet is használt, az eddigi információk alapján Afganisztánból vagy Pakisztánból származik. Az RBB német hírrádió értesülése szerint a gyanúsított pakisztáni, Passaunál lépett be Németország területére tavaly szilveszterkor, és idén február 16-án kért menedékjogot. A dpa értesülései szerint viszont idén februárban érkezett menekültként Németországba, és egy berlini menekültszálláson lakott.

Egy pakisztáni menedékkérő lehetett a gyilkos sofőr

Keddre virradóraA Die Welt című napilap azt írta keddre virradóra internetes felületén rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a gázoló feltehetően pakisztáni menekült volt, aki az idén, február 16-án kért menedékjogot Németországban. Az illető állítólag ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt. Nem tudni ugyanakkor, hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal.

A rendőrség előtt állítólag már ismert volt kisebb bűncselekmények elkövetése miatt, bár a berlini rendőrség erről nem kívánt nyilatkozni.

Határozott megelőző lépések kellenek

A Jobbik szerint a merényletsorozat ismét rávilágít, a magyar és európai hatóságoknak mindent el kell követniük annak érdekében, hogy megelőzzék a terroristák ide érkezését, és meg kell akadályozni azt is, hogy a gazdag terroristák anyagi lehetőséget biztosítsanak terrorszervezetek létrehozására, működtetésére, így a tegnapihoz hasonló tragikus cselekmények elkövetésére.