Közel 200 milliós EU-s támogatást vettek fel, de még mindig nem valósult meg semmi a bölcsődéből

Közel 200 milliós EU-s támogatást vettek fel, de még mindig nem valósult meg semmi a bölcsődéből

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a saját közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a borsodi Hernádkak községben a 191 millió forintos uniós támogatás ellenére nyoma sincs egy 28 férőhelyes bölcsődének, miközben a pénzből 98 milliót már ki is fizettek.

Az egyelőre meg nem valósult beruházásban érintett Mike Martin református lelkész, aki Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő fia és emellett a 2020-as szerencsi időközi választáson aktívan kampányolt a fideszes jelölt, Koncz Zsófia mellett. Az ügyben megkerestük Bíró Lászlót, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. választókerületben indul az ellenzéki előválasztáson a Jobbik képviselőjelöltjeként, ahová az érintett település is tartozik.

Bíró László elmondta, hogy ők is elindítottak még Hadházy posztjának a megjelenése előtt egy oknyomozást, amely jelenleg is folyamatban van, s a hivatalos dokumentumok megvizsgálása után fogják tisztán látni a helyzetet. Csöbör Katalin fiának érintettségéről azt tudta elmondani, hogy

„ő Hernádkak alpolgármestere és ő volt az, aki ezeket a beruházásokat gyakorlatilag ebbe az irányba megindította, miután a régi polgármestert leváltották a 2019-es önkormányzati választáson”.

Az új polgármester Csöbör Katalinéktól komoly támogatást kapott az önkormányzati kampányban, a régi önkormányzati szereplőket kiszorították a vezetésből.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Jobbik képviselőjelöltje kiemelte, hogy az új városvezetés által meghirdetett programokon olyan új alapítványok vettek részt és nyertek forrásokat, akiknek erős fideszes kötődéseik vannak, miközben a helyben valós karitatív tevékenységet folytató civil szervezetek partvonalra kerültek. Az ügy végkimenetelével kapcsolatban elképzelhetőnek tartja, hogy

végül feljelentéssel fog zárulni az általuk elindított nyomozás.