Boris Johnson nem kér bocsánatot, mert szadista ápolónőhöz hasonlította Clintont

Egész pontosan arra voltak kíváncsiak a sajtó munkatársai, hogy hajlandó-e bocsánatot kérni azoktól a külföldi politikusoktól, akiket korábban megsértett.

Johnson még 2007-ben, a The Daily Telegraph című konzervatív brit lapnak írt cikkében "egy elmegyógyintézet festett szőke, szadista ápolónőjéhez" hasonlította Hillary Clintont, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsát. Barack Obamáról pedig azt írta néhány hete a The Sun hasábjain, hogy mivel a jelenleg hivatalban lévő amerikai elnök "részben kenyai származású", ezért távolíttatta el fehér házi irodájából Winston Churchill néhai brit miniszterelnök mellszobrát.

Boris Johnson szerint korábbi kijelentéseit "kiragadták összefüggéseikből", de egyébként is olyan „gazdag szótár” gyűlt már össze a megjegyzéseiből, hogy sokáig tartana érte minden érintettet megkövetnie.

A Brexit kapcsán megjegyezte: Nagy-Britannia nem fordít hátat Európának, hiszen ez földrajzilag, történelmileg, kulturálisan és érzelmileg is lehetetlen lenne, de érvényt kell szerezni a brit választók akaratának.

John Kerry amerikai külügyminiszter a keddi sajtótájékoztatón kijelentette: az Egyesült Államok tiszteletben tartja a brit választók döntését és bízik abban, hogy a kilépési folyamat simán lezajlik, a történtek pedig nem befolyásolják a brit-amerikai kapcsolatokat.