Boross Péter már fedetlen keblű nőket vizionál a Szent Korona mellé

Újabb önkéntes koronaőr.

Az összeállításban megszólalt L. Simon László, volt miniszterelnökségi államtitkár, aki már két éve is támogatta, hogy a Szent Korona a Várba kerüljön.

Nyilatkozott még Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének az elnöke is, aki szerint Szent István ereklyéje jó helyen van az Országházban.

Boross Péter volt miniszterelnök azonban elég érdekes fejtegetésbe kezdett a kérdés hallatán:

Szerinte ugyanis jelenleg az Országház Kupolacsarnokában a Szent Korona "nem kapja meg azt a tiszteletet, mely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba", és "méltóbb elhelyezést" kéne biztosítani neki.

A volt kormányfőt konkrétan az zavarja, hogy az emberek akár "oda nem illő öltözékben" is megtekinthetik a koronát:

Fiatalemberek "egy gatyában", és fiatal nők "lenge öltözetben, fedetlen keblekkel" is odamehetnek

- fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte az állandó megtekintési lehetőség helyett

évente legfeljebb egyszer kellene megmutatni a Szent Koronát a nyilvánosságnak.

Boross Péternek összességében az a véleménye, hogy elsősorban nem a Szent Korona elhelyezése, hanem őrzésének módja a legfontosabb.

A kormányzati kommunikációt ismerve a veterán politikus kijelentése igen könnyen szolgálhatja annak előkészítését, hogy a Szent Koronát az Orbán-kormány valóban fel akarja költöztetni a Budavári Palotába és el akarja dugni a nagyközönség elől.

Így fest majd Orbán Viktor új rezidenciája

Orbán Viktor januártól hivatalosan is elfoglalja majd az egykori egyházi épületet, melyen egy nagy vihart kavart erkélyráépítést is végrehajtottak a kivitelezők. Az Urbanista lehetőséget kapott a bejárásra, ám saját fényképeket nem készíthettek a megújult, és egy-két helyen igen csak drasztikusan átalakított belső terekről, mivel a komplexumot már a NATO protokollja szerint őrzik, amelyik előírja, hogy csak belső készítésű fotókat lehet kiadni róla.