Börtönben marad a bicskei gyermekotthon volt pedofil igazgatója

Börtönben marad a bicskei gyermekotthon volt pedofil igazgatója

A jogerős ítélet szerint nem bocsátotta feltételes szabadságra a volt gyermekotthoni igazgatót a bíróság. V. János egy darabig így még börtönben lesz.

Nem bocsátotta feltételes szabadlábra Vásárhelyi János volt gyermekotthoni igazgatót a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája - közölte a törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel csütörtökön.

A bicskei gyermekotthon volt igazgatója tehát továbbra is börtönben marad.

A törvényszék azt írta: a büntetés-végrehajtási bíró a csütörtökön tartott meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött arról, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e.

"Mindezek alapján úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra"

- tette hozzá a bíróság.

A közlemény szerint a végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját a Győri Ítélőtábla 2019. szeptember 10-én jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Akár 2 milliárd forintot is kaphat az adófizetők pénzéből a bukott köztársasági elnök

A fideszes pedofilbotrány egyik vezéráldozata kétségtelenül Novák Katalin volt. Orbán Viktor azóta nem mondja ki a nevét. Novákot szemmel láthatóan kitaszította magából a NER és a miniszterelnök is elengedte kezét.

A rendszer azonban ezzel együtt sem hagyta ám az út szélén: mint arról lapunk beszámolt, az egykori Fidesz-fülbevalós köztársasági elnök a tőlünk beszedett adókból, közpénzből több mint kétmilliárd forintot fog Novák Katalin élete végéig a Transparency International Magyarország számításai alapján.

Református presbiterré választhatták szabadulása után a pedofília eltussolásáért elítélt K. Endrét

Az pedig éppen ma, csütörtökön derült ki, hogy az elnöki kegyelem miatti szabadulása után tavaly év végén a bicskei református gyülekezet presbiterévé választották a pedofilmosdató K. Endrét, a gyermekotthoni igazgatóhelyettesét a szabadulása után.

(Címlapkép: Orbán Viktor és V. János - YouTube - Gulyáságyú Média)