Brenner: Sulyok Tamás méltatlan az általa betöltött köztársasági elnöki poszthoz

Brenner: Sulyok Tamás méltatlan az általa betöltött köztársasági elnöki poszthoz

Csak a fideszes egypárti túlhatalom és az egykor kormányzó balliberális pártok egységét, összefonódását képes megtestesíteni az államfő a jobbikos országgyűlési képviselő szerint.

Sulyok Tamás méltatlan az általa betöltött magas közhivatalhoz - szögezte le Facebookon közzétett bejegyzésében Brenner Koloman. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese azt írta, a Parlamentben ma megszavazta, hogy Sulyok Tamást megfosszák a köztársasági elnöki tisztségétől.

Aki hozzájárult zsebszerződések útján a magyar föld kiárusításához, az nem méltó a nemzet egységének a megtestesítésére!

- rögzítette álláspontját a Külügyi bizottság jobbikos alelnöke. Brenner aláhúzta:

"Sem a fideszes egypárti túlhatalom, sem az egykor kormányzó balliberális pártok nem védték meg a magyar földet, így Sulyok Tamás leginkább csak az ő egységüket, összefonódásukat képes megtestesíteni."

Brenner már bő egy hete is egyértelművé tette a Parlamentben azt, hogy a Jobbik-Konzervatívok álláspontja szerint nem képviselheti a magyar nemzet egységét egy olyan ember, aki részt vállalt a magyar földvagyon külföldieknek való kijátszásában. A Jobbik 2010 óta küzd az országgyűlésben a magyar termőföldek idegen kézbe való kijátszása ellen - mutatott rá.

Emlékezetes, Ángyán József professzor, egykori agrárállamtitkár nemrégiben a hazai termőföldtulajdonnak az Orbán-kormányok alatt kialakított tragikus állapotáról beszélt, követelve az államfő lemondását. Leszögezte, ha Sulyok Tamás földszerzési korlátozások megkerülésére irányuló jogügyletben működött közre, akkor törvénysértést követett el, s távoznia kell, ám Ángyán szkeptikus abban, hogy Sulyok valóban meghozza-e a politikai döntést, és valóban lemond.

(Címlapkép: Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)