Brenner Koloman: A Fidesz köztársasági elnöke méltatlanná vált hivatalára, le kell mondania!

Brenner Koloman: A Fidesz köztársasági elnöke méltatlanná vált hivatalára, le kell mondania!

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja az, hogy nem képviselheti a magyar nemzet egységét egy olyan ember, aki részt vállalt a magyar földvagyon külföldieknek való kijátszásában.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője a parlament pénteki ülésén Sulyok Tamás fideszes köztársasági elnök földmutyiügyét is szóba hozta.

Ángyán József a Fidesz-kormány egykori agrárállamtitkárának szavait idézve elmondta:

A köztársasági elnök emiatt a földügyletes, zsebszerződéses történet miatt méltatlanná vált magas közhivatalához, ezért le kell mondania!

Hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok álláspontja egyezik az egykori földművelésügyi államtitkáréval. „Abban a pillanatban, amikor mindenki realizálta, hogy 2004-ben hazánk az Európai Unió teljes jogú tagja lesz végre, akkor bizony már hosszú évek óta az ügyvéd társadalom, a politika és a földtulajdonosok pontosan látták, hogy hogyan működnek ezek az úgynevezett zsebszerződések” – magyarázta Brenner Koloman..

A Jobbik 2010 óta küzd az országgyűlésben a magyar termőföldek idegen kézbe való kijátszása ellen.

A párt képviselője rámutatott: 2002-től 2010-ig az akkor kormányzó balliberális kormányoknak bizony módja lett volna ezt a zsebszerződéses történetet feltárni, megszüntetni, mégsem tettek semmit. Szerinte emiatt most semmilyen morális és politikai alapjuk nincs arra, hogy ezt számon kérjék

Brenner Koloman leszögezte: a Fidesznek is lett volna módja elszámoltatni a magyar földvagyon eltékozlóit, de nem tették, sőt 2013-ban rátették a pontot e nemzetellenes folyamatra azzal, hogy a földtörvény 2013-as módosításával az EU-s a magyar állampolgárokkal megegyező helyzetbe hozták.

A Jobbik akkori frakciója pulpitusfoglalással tiltakozott ez ellen, mert nekünk a magyar anyaföld tényleg szent, és mi az ellen is felléptünk, amit az elmúlt 34 év kormányaink tettek a magyar mezőgazdasággal!

A Jobbik-Konzervatívok jelenlegi frakciójában ott ül Bencze János, aki elviszi a vidék hangját a parlamentbe és a magyar gazdák érdekeit képviseli akár a Fidesz-kormánnyal szemben is.

Brenner Koloman még egyszer felhívta a figyelmet, hogy Sulyok Tamás méltatlanná vált magas hivatalára, ezért mielőbb távoznia kell.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)