Messengeren hívta találkozóra a budapestieket Karácsony

Messengeren hívta találkozóra a budapestieket Karácsony

A Hírhugó szocialista propagandaoldal bejegyzését szúrta ki a 444, melyben a Hírhugó Karácsony Facebookjára hivatkozva ezt írja:

A kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen. A tiszta és világos választói akaratot költségvetési eszközökkel, a városunkra szabott igazságtalan és káros megszorításokkal akarja felülírni. Ezért kérlek, hogy most vasárnap, június 21-én délelőtt 10 órától 11 óráig a megnyitott pesti alsórakparton, a Lánchíd melletti részen, a Magyar Tudományos Akadémia előtti szakaszon álljunk ki együtt a fővárosunkat fojtogató elvonások, a kicsinyes politikai bosszú ellen. Örülnék, ha újra találkozhatnánk és válthatnánk pár szót vasárnap.

Ám a főpolgármester közösségimédia-oldalán nincs ilyen bejegyzés. A 444 megkeresésére Balogh Samu kabinetfőnök azt mondta,

nem lesz szervezett tüntetés vagy bejelentett rendezvény, csupán egy akció készül.

A kabinetfőnök úgy véli, hetek óta érződik az igény egy egyértelmű kiállásra a budapestiek védelmében, erre szerveződik az akció vasárnap.

Balogh a facebookos hivatkozásra vonatkozó kérdésre azt felelte,

az akcióról korábban feliratkozott szimpatizánsok kaptak személyes értesítést,

ez szivároghatott ki a médiába szombaton. Hozzátette, nem lesz tüntetés vasárnap, sem bejelentésköteles rendezvény, de a főpolgármester valóban ott lesz a megnyitott rakparton vasárnap délelőtt 10 és 11 között.

A 444 kérdésére megerősítette, hogy nem lesz „semmi technika, semmi hangosítás, semmi beszéd”.