Megszólalt Rezešová áldozatainak fia: „Együtt kell élnünk a fájdalommal!”

Apja a milliárdokra rúgó vagyonát a Mečiar-féle privatizáció révén szerezte.

Megszólalt a Blikknek a tegnap szabadult szlovák milliomosnő, Eva Rezešová áldozatainak gyermeke. A tragédiában szüleit elvesztő M. György azt mondta, folyamatosan követték a híreket, így természetesen tudják, hogy Rezešovát kiengedték. Mint fogalmazott, nem az ő családjuk dolga azzal foglalkozni, hogy mi van most ezzel a nővel.

Sajnos ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni: együtt kell élnünk a fájdalommal!

– mondta a lap újságírójának.

Mint ismert, a magyargyűlölő Mečiar-kormány közlekedési miniszterének, a néhai Alexander Rezešnek lánya egy BMW X5-ös volánjánál 2012-ben ittasan karambolozott, a balesetben négy személy hunyt el. A bíróság a nőt kilenc év szabadságvesztéssel sújtotta, jó magaviselete miatt a letöltött büntetés kétharmada után tegnap feltételesen szabadlábra helyezték. A büntetés-végrehajtási intézet elől pont egy olyan BMW X5-össel vitték el, mint amilyennel a balesetet is okozta. A lap úgy tudja, Kassára mentek, vagyis végighajtottak azon az útszakaszon is, ahol a tragédia történt.

Szabadlábon a halálos balesetet okozó Eva Rezesová

A szlovák nőt jogerősen 9 év börtönre ítélték, ugyanakkor a jogszabályok szerint büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatott. Miután a 2012 augusztusában történt baleset óta majdnem egyfolytában fogva tartották, a hat év most telt le.A szabadon bocsátásra sajtóhírek szerint többek között az elítélt jó magaviselete miatt nyílt lehetőség, ahogy a Marina Cozmával végző Sztojka Iván.

Alexander Rezešnek a vagyona a Kassai Vasmű privatizációjából származik. Mivel a férfi 2002-ben elhunyt, lánya örökölte a mesés vagyont. Az oligarcha jó barátja volt Dušan Kollár, a szlovákiai Infralux s.r.o. alapítója. Erről a cégről nemrég derült ki, több felvidéki település közvilágítási botrányában érintett, valamint kapcsolatba hozható Orbán Viktor vejének Eliosával is.

Közvilágítási mutyi miatt büntettek Szlovákiában, Orbán vejének üzlettársai is érintettek

A szlovákiai Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) 2017 augusztusában megvizsgálta öt település közvilágításról szóló közbeszerzési pályázatait, majd a megbüntette őket a versenytársak kiszórásának indoklása miatt. Az ÚVO 2018 áprilisában büntetőfeljelentést is tett az ügyben a szlovák Legfelsőbb Ügyészségnél. Az ügy érdekessége, hogy a korrupciógyanús mutyinak nemcsak a módszerei hasonlóak a Tiborcz-botrányként elhíresült ügyhöz, hanem személyi összefonódások is fellelhetők.