Bunkó volt a Fradi Nagyecseden

Igazi népünnepély kerekedhetett volna Nagyecseden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban, ahol a helyi labdarúgócsapat a Fradit látta vendégül a Magyar Kupában.

A mérkőzést ugyan a Ferencváros nyerte 10-0-ra, a hangulat remek volt: a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal beszámolója szerint a település apraja-nagyja összegyűlt a pálya körül, árultak kolbászt, lángost, igazi majális-hangulat uralkodott.
 
Bár a Fradi ezúttal is csak a szkennelt szurkolók számára árult belépőket, a meccsre elutazott a Fradi tábora is, akiket szívesen láttak a nézőtéren a helyiek.
 
Az eseményt azonban két dolog is beárnyékolta: a meccset követően a csapat nem volt hajlandó megköszöni a szurkolást az ultráknak, a hármas sípszót követően leszegett fejjel azonnal az öltözőbe siettek. Emlékezetes: mikor legutóbb Székesfehérváron, a Videoton tábora mellett szurkoltak a helyszínen a csapatnak a Fradi ultrái, a lefújást követően a játékosok tanácstalanul álltak a pályán, nem tudták, mit szól majd a vezetőség, ha megtapsolják a szurkolókat. Úgy néz ki, azóta megkapták az egyértelmű utasítást.
 
Megköszönték viszont a szurkolást a 10-0-ás vereséget szenvedő Nagyecsed játékosai, nagy tapsot kaptak cserébe.
 
Nemcsak saját, több száz kilométert utazó szurkolóit sértette azonban meg a klub: a Nemzeti Sport mai számából kiderül, hogy a kisvárosban a mérkőzés után vacsorára várták a Fradit, egész nap a megvendégelésükre készültek töltött káposztával, túrós csuszával és szilvapálinkával, ők azonban dolguk végeztével buszra pattantak és visszautaztak Budapestre - a lelkes vendéglátók nagy csalódottságára.
 
Egy ilyen profi, szkenneres, csirkés, európai klubnál persze érthető mindez: olyan szigorú a játékosok étrendje, hogy annak felborítása minden bizonnyal kihatott volna a szombati, Haladás elleni teljesítményre, pedig az ellenfél a Fradi mögött 13 ponttal lemaradva, 11 meccs alatt 9 rúgott góllal a második helyen áll, egy ekkora rangadót pedig illik komolyan venni.
 
A vérig sértett helybéliekért pedig biztos nem ejt könnyeket a vezetőség: a marketingosztály készít majd egy újabb videót a csirkéről, kitesz néhány rasszizmusellenes plakátot, Orosz Pál vezérigazgató beígér egy új csatárt, a szimpatizánsok száma pedig újra százezrekkel növekszik.