A lúgos orvos több mint félmillió kártérítést kapott, az áldozata semmit

A lúgos orvos több mint félmillió kártérítést kapott, az áldozata semmit

Magyarország, 2019.

Egy fillér kártérítést sem kapott a lúgos támadás áldozata a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta, az elkövetőnek viszont 591 ezres kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt - írja az Index.hu.

Tavaly júliusban ítélték jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre a lúgos támadásként elhíresült ügyben Bene Krisztiánt, azt az orvost, aki az ítélet szerint 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele.

A Kúria hozta a végleges ítéletet az öt évig húzódó ügyben, és az áldozatnak különféle jogcímeken - a Bene által ellopott laptop és telefon miatt, valamint az évekig szóló tárgyalásokkal összefüggő egyéb költségek megtérítésére – 739 ezer forint kártérítést ítélt meg a bíróság. 

A Kúria tavaly júliusi jogerős ítélete helyben hagyta a kártérítésre vonatkozó előző (megismételt másodfokú) ítélet rendelkezéseit, és további kártérítési összeget ítélt meg, így jön ki a Renner Erikának járó, összesen 738 951 forint kártérítési összeg.