Cáfol a kormány – zárva maradnak a boltok vasárnap

A kormány cáfolja, hogy puhatolóznak kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításának a hatásairól.

A lap szerint a kormányoldalon szinte biztosra veszik, hogy Erdősi Lászlóné zárva tartás melletti kezdeményezése elbukik a Kúrián. Egyes hazai áruházláncoknak is hatalmas veszteséget okozott az emberek többsége által is gyűlölt vasárnapi zárva tartás.

A Népszabadsághoz eljutott hírek szerint a kormányoldalon szinte biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helybenhagyni a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely hitelesítette a herceghalmi polgármester feleségének, Erdősi Lászlónénak a népszavazási kezdeményezését. Ha ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor Nyakó István zárvatartás-ellenes kezdeményezése lenne érvényes.

Az már az első perctől kezdve borítékolható volt, hogy amennyiben népszavazás lesz a vasárnapi kötelező zárva tartásról, úgy a kormány veszíteni fog. Egy ilyen pofonba nyilván nem szeretnének beleszaladni. Ezért a vasárnapi zárva tartást feloldó törvénymódosítással előznék meg a kellemetlen, és nagy presztízs veszteséggel járó referendumot.

A kormány cáfolja az értesüléseket

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által lapunkhoz eljuttatott levelükben azt írták:

A mai Népszabadságban megjelent, a vasárnapi zárva tartásról szóló cikkben foglalt állítás alaptalan sajtóhíresztelés.