Családban marad: Várkonyi Andrea váltja Mészáros Beatrixot a Mészáros család alapítványában

Családban marad: Várkonyi Andrea váltja Mészáros Beatrixot a Mészáros család alapítványában

Mészáros Lőrincnek ezek után már csak két gyereke, illetve a felesége marad az alapítványban. Nem ez az első vezető pozíciója a "nonprofit szférában".

Több személyi változásról is döntöttek a Mészáros csoport alapítványánál – számolt be az mfor.hu.

Mészáros Lőrinc lánya és felesége váltja egymást a kuratóriumban, azaz mostantól Mészáros Beatrix helyett Várkonyi Andrea lesz a kuratórium elnöke

– írta meg a lap.

Idén május 21-én távozott a csoporttól a társadalmi felelősségvállalás igazgatója és a Pro Filii Alapítvány kurátora, Dr. Tóth Krisztina is, az alapítvány főtitkári pozícióját Kelemen Krisztina, a csoport kommunikációs igazgatója veszi át tőle, illetve kuratóriumi tagként is átveszi a helyét.

Az alapítvány alapítója a Mészáros Lőrinc 100 százalékos tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt., amely döntött a kuratórium összetételének megváltoztatásáról is. Mészáros Beatrix távozása után Mészáros Lőrincnek már csak két gyereke, Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc maradnak kuratóriumi tagok. Illetve a felesége.

Várkonyi Andreáról az mfor megjegyzi, hogy az elmúlt években a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatói feladatai mellett, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is tevékenykedett a nonprofit szférában.

(Címlapkép: Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli (HTS) program legújabb digitális tantermének átadási ünnepségén a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolában 2024. június 13-án. MTI/Hegedüs Róbert)