Daniel Friberg: csak Európa keleti fele tudta megőrizni a józan eszét

„A jobboldal visszatér” című könyv szerzője szerint a lehető leggyorsabban napirendre kell venni a bevándorlók hazatelepítésének a kérdését.

Daniel Friberg a belgiumi nacionalista Flamand Érdek (Vlaams Belang) ifjúsági szervezetének magazinjának, a Rebelnek adott júniusban interjút, amely most megjelent a svéd üzletemberhez köthető RightOn.net portálon is. A Budapesten élő Friberg a Rebelnek kijelentette:

„A volt szovjet blokk országai Közép- és Kelet Európában azt bizonyítják, hogy a kommunizmus minden bűne, elnyomása és nevetséges elve ellenére, végeredményben sokkal kevésbé volt káros az érintett nemzetekre, mint a liberális eszme, amely az elmúlt fél évszázadban dominált Nyugat-Európában.”

A svéd üzletember szerint, míg a kommunizmus sok jóvátehetetlen kárt okozott a szovjet blokk nemzeteinek, közel sem volt annyira hatékony a nemzeti és kulturális identitások aláaknázásában, mint a liberalizmus.

„Különösen Magyarországot, de Szlovákiát, Csehországot és Lengyelországot, valamint Kelet-Európa nagy részét konzervatívabb és hagyományközpontúbb kormányok irányítják, akik nem hajlanak arra, hogy bedőljenek a „refugees welcome’ nonszensznek és más kulturális marxista eszméknek, amelyeket természetesnek vesznek a nyugat-európai médiában és politikai életben”

- mondta a Rebelnek Friberg.

A svéd üzletember arról is beszélt, remélhetőleg Európa keleti fele megihleti a nyugati felét, és egy nacionalistább, konzervatívabb irányba mozdul el, míg ezzel szemben a Nyugat jelenleg intő jelként szolgálhat Kelet-Európának, hogy mennyire elromolhatnak a dolgok, ha etnomazochista elveket követnek és megengedik a nem európaiak tömeges bevándorlását országaikba.

„Fel kell ismernünk, hogy együtt kell szembenéznünk a civilizációnkat érő jelenlegi fenyegetésekkel, egy kontinensként, és ebből a szempontból hálásnak kell lennünk, hogy legalább a kontinensünk egyik fele meg tudta őrizni a józan eszét - nagy szükség lesz rá a ránk váró zajos időkben”

- jelentette ki a svéd üzletember és szerző.

Daniel Fribergnek, múlt hét szerdán a Magyar Hírlapban jelent meg magyarul „Haza kell menniük” című publikációja. Ebben a svéd statisztikai hivatal (SCB) nemrég közölt jelentését elemezte Svédország lakosságának demográfiai összetételével összefüggésben.

„2015-ben a svéd lakosság 29 százalékának van teljesen vagy részben bevándorló háttere (17 százalék külföldön született, öt, illetve hét százaléknak mindkét vagy egyik szülője született külföldön) – s ebbe még csak nem is számolták bele a harmadik generációs bevándorlókat. Három évtized alatt a svéd lakosság csaknem harmada nem svédekre cserélődött le”

- írta Friberg. Szerinte, ha most azonnal lezárná Svédország a határait, figyelembe véve a svédek alacsony és a bevándorlók sokkal magasabb születésszámát, évtizedek alatt akkor is teljesen lecserélődne a svéd lakosság nem svédekre. Úgy véli, ha lehetséges volt pusztán politikai akarattal megteremteni a jelenlegi helyzetet, akkor ugyanannyira lehetséges politikai akarattal vissza is fordítani azt. A svéd üzletember és szerző egy emberséges, erőszakmentes hazatelepítési programot javasol, amelyet öt elvi pont mentén - nemcsak Svédországban, hanem minden érintett európai országban - lehetne megvalósítani:

  • felül kell vizsgálni a nemrég érkezettek menedékjogát
  • teljes egészében meg kell reformálni a jóléti rendszert
  • zéró toleranciát kell tanúsítani a bűnözéssel szemben
  • olyan programokat kell indítani, amelyek pozitív, ösztönző erőt jelentenek a külföldi gyökerekkel bíróknak, hogy visszatérjenek a hazájukba, vagy azzal azonos kultúrkörbe tartozó országba
  • végül, az előbbi négy javaslathoz társulniuk kell a bevándorlók származási országaival és azok szomszédjaival kötött visszafogadási megállapodásoknak

Daniel Friberg a publikációjában arra figyelmeztetett:

„Ha a Brexit utáni Európai Unió számára akár csak egy kicsit is fontos, hogy újra működőképes politikai entitássá váljon, amely legitim az állampolgárai szemében, akkor nincs más lehetőség: a lehető leggyorsabban napirendre kell venni a hazatelepítés kérdését.”

(A teljes cikk a Magyar Hírlap oldalán, az angol változata a RightOn.net portálon olvasható.)

Kicsoda Daniel Friberg?

Az Alfahír áprilisban interjút készített a Magyarországra költözött svéd üzletemberrel. Lapunknak beszélt az életéről, a svéd multikulti paradicsom árnyoldalairól, cenzúráról és öncenzúráról, hatósági segédlettel verekedő antifasisztákról és arról, hogy került és miért Magyarországra. „A jobboldal visszatér” című, idén magyarul is megjelent könyvéről szintén írtunk. Daniel Friberg MBA végzettséggel rendelkezik, a Wiking Mineral svéd bányászati vállalat vezérigazgatója, a Motpol svéd metapolitikai think tank alapítóinak egyike. Jelentős múltat tudhat magáénak a svéd ellenzékben, az Arktos egyik alapítója.