Törölte a Youtube az egyik legnagyobb összeesküvés-elméleteket gyártó csatornát

Törölte a Youtube az egyik legnagyobb összeesküvés-elméleteket gyártó csatornát

Megelégelte a Youtube videómegosztó oldal a David Icke által futtatott csatornát, ahol az elmúlt években rengeteg összeesküvés-elmélet (konteó) látott napvilágot. 

Törölte David Icke csatornáját a Youtube, miután több olyan tartalmat is megosztott, amelyekben kétségbe vonta az egészségügyi világszervezet (WHO) és a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) tájékoztatásait a koronavírussal kapcsolatban.

Mint ismert, korábban a Youtube szóvivője azt nyilatkozta, hogy a következő hetekben különösen is oda fognak figyelni a konteós tartalmakra és a renitens csatornákat, akik akadályozzák a járvány megfékezését, megbüntetik. David Icke-ot több alkalommal is figyelmeztette a videómegosztó oldal, hogy megsérti a felhasználási szabályokat, de miután ezt rendre ignorálta, ezért a Youtube törölte a csatornát. 

David Icke csatornája egyébként rendkívül népszerű volt, ugyanis közel egymillió feliratkozóval rendelkezett. Az utolsó videóját több mint 120 ezer ember nézte meg. A konteós évek óta terjeszt képtelen összeesküvés-elméleteket, amivel rengeteg emberhez eljutott a közösségi médiában. A híveit az sem zavarja, hogy ezen elméletek sokszor egymásnak teljesen ellentmondanak. 

A koronavírus-járvány ideje alatt a "legnépszerűbb elmélete" az volt, hogy a vírus terjedését összefüggésbe hozta az 5G terjesztésével. Az utóbbi hetekben több olyan eset is akadt, amikor az 5G-ellenesek (igen, ilyenek is vannak - szerk.) adótornyokat gyújtottak fel, éppen ezért Nagy-Britanniában a távszolgáltatók azonnali fellépést kérték a közösségi szolgáltatások üzemeltetőitől az összeesküvés-elméletek terjedésének megállítására.

David Icke oldalát szintén a napokban törölte a Facebook, miután megelégelték az állandó agymenéseit. Az egyik ottani utolsó videójában arról értekezett, hogy egy zsidó csoport áll a járvány mögött. A törlés után David Icke a saját Twitterén úgy reagált:

"a fasiszta Facebook törölte az oldalam."

A legnépszerűbb közösségi oldal úgy kommentálta a döntést, hogy David Icke oldala folyamatosan erőszakos és káros tartalmakat osztott meg.

David Icke egyébként jelezte, hogy "továbbra is megosztja az igazságot követőivel" és hamarosan újabb csatornát regisztrál a Youtube-ra.