Deutsch embere lehet a paralimpikonok elnöke

A botrányok után Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének vezetője indul a paralimpiai bizottság elnöki posztjáért.

A FODISZ vasárnapi közleménye szerint Szabót az MPB nyolc tagszervezete, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Szkander Szövetség, a Magyar Táncsport Szövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség és a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége is jelölte elnöknek, a sportvezető pedig elfogadta a felkérést.

A 45 éves kommunikációs szakember – aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának a tagja – öt pontban foglalta össze elnöki programját, melyben többek között szerepel a bizalom helyreállítsa az MPB iránt, illetve a budapesti paralimpiai rendezés szándéka.

Szabó László az MPB hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésén támogatja Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok és Kósa Ádám európai képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnökének MPB-elnökségi jelölését.

A botrányok után lemondó Gömöri Zsolt helyett átmenetileg a szervezetet a fideszes Deustch Tamás vezeti. Szabó László abban az Ifjúsági és Sportminisztériumban volt helyettes államtitkár az első Orbán-kormány idején, amelynek vezetője Deutsch volt.