Saját társasházat épített Dunakeszi polgármestere, majd felvette a CSOK-ot az egyik lakásra

Saját társasházat épített Dunakeszi polgármestere, majd felvette a CSOK-ot az egyik lakásra

Jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezik Dunakeszi fideszes polgármestere, Dióssi Csaba: a Magyar Narancs cikke szerint a városvezető tízlakásos társasházat építtetett magának és családjának, hogy egy helyen tudjanak élni.

Az ehhez szükséges telket már jóval korábban megvették, a kivitelező pedig egy szintén régi család cég, a Turan Bt. volt, amelynek vezető tisztségviselői feladatait egészen 2016-ig Dióssi látta el, de a lap szerint jelenleg az 1997-es születésű, tehát 24 éves fia az ügyvezetője és tulajdonosa, a kültagok között pedig a polgármester közel 80 éves édesapja is feltűnik. 

A dokumentumok szerint Dióssi Csaba és az apja fejenként 5-5 lakást tulajdonol a társasházban, melyek között vannak közel 60, 70 és 100 négyzetméteresek is.

Ezen felül a fideszes politikus esete is rávilágít a CSOK-kedvezmény átgondolatlanságára: a polgármester nem is csinált belőle titkot, hogy miután cégével felépítette a házat, utána kilépett a társaságból és az egyik lakást úgy vásárolta ki, hogy ahhoz meglévő gyermekei után felvette a CSOK-ot.

„Azzal építettük, majd amikor kiszálltam a cégből megvettem a lakásokat. Így még a CSOK-ot is fel tudtam venni hozzá teljesen szabályosan” – mondta a polgármester.

Büntetőfeljelentés

Az ingatlanügylet kapcsán Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője délután Facebook-oldalán közölte: a mai napon büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a költségvetésnek vélhetően jelentős vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúja miatt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.