Bírság-ügy: már az elnök 2010-es kinevezésekor megmondták, hogy ebből baj lehet

És az is lett. Méghozzá történelmi jelentőségű baj.

És mint látjuk, félelmeik nem is jártak messze a hét évvel későbbi valóságtól.

Balczó Zoltán, a Jobbik akkor még parlamenti, ma már EP-képviselője például úgy nyilatkozott, hogy

Domokos László kinevezése szembe megy az európai gyakorlattal és a számvevőszék függetlenségével is,

de megszólalt Mesterházy Attila is, aki remélte, hogy az

ÁSZ apparátusa ellen tud állni a politikai kéréseknek, amennyiben lesznek ilyenek.

Mára egyértelműnek tűnik, hogy sajnos lettek ilyenek, hiszen teljesen abszurd az a történet, amit a számvevőszék előadott a Jobbik állítólagos ellenőrzése, majd kegyetlen megbírságolása kapcsán.

Persze nem árt visszaemlékezni arra, honnan is indult Domokos László: 2010-ben kiderült, hogy a képviselő úgy vett fel három parlamenti cikluson át, összesen 15 millió forint (!) lakhatási támogatást, hogy közben volt egy saját tulajdonú budapesti lakása, a szarvasi választókerületétől pedig csupán 40 kilométerre szintén ingatlanokkal rendelkezett.

Sőt, még azt is elismerte, hogy a lakásbérlésre kapott pénzt nem lakásbérlésre költötte, hanem másra, mondván sok a költsége. Érdekes belegondolni, hogy az ÁSZ feladata részben pont az ilyen dolgok ellenőrzése volna.

A láthatóan tisztamúltú és pártfüggetlen elnök vezette Állami Számvevőszék egyébként a kedvezményes árú óriásplakátok miatt szabott ki korábban nem látott mértékű, 660 millió forintos bírságot a Jobbikra, amivel megkérdőjeleződött, hogy a Fidesz egyetlen esélyes kihívópártja egyáltalán el tud-e indulni a választásokon. A Jobbik ezért gyűjtést indított, hogy ha adományokból is, de elindulhasson a jövő tavaszi voksoláson.