Donáth Anna: Minden rendszer, ami hazugságra épül, egyszer összeomlik

Donáth Anna: Minden rendszer, ami hazugságra épül, egyszer összeomlik

Az elmúlt 30 év politikusai még azokat az alapigazságokat sem merték kimondani, amelyek mindenki számára nyilvánvalók, mert féltek, hogy elveszítik a szavazóikat - jelentette ki Donáth Anna a Momentum szombati Jövőértékelő eseményén. 

„Igazsággal és őszinteséggel nem a szavazóinkat veszítjük el, hanem a hitelességünket nyerhetnénk vissza" – mondta az ellenzék politikájáról, hozzátéve:

„Akik a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti: az hazudik. Reggel, éjjel meg este." „Abban a politikában, amiben én hiszek, munka van. Őszinteség van."

Donáth Anna szerint „ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy a Horthy-korszaknak, a Rákosi-korszaknak és a Kádár-korszaknak is vége lett." Felsorolta, hogy melyek azok a hazugságok, amelyekre ez a rendszer épül, és hozzátette:

„Minden, ami hazugságra épül, egyszer összeomlik."

Donáth Anna beszédében megjelölte a legfontosabb feladatot: el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy milyen jövőt akarunk Magyarországnak holnap és holnapután. Válaszokat kell adni a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokra. „Ki kell lépnünk abból, hogy a jövő kérdéseivel majd akkor foglalkozunk, ha kormányra kerültünk. A jövő kérdéseivel most kell foglalkoznunk. Ha kormányra kerültünk, akkor már az ezekre adott válaszokat kell megvalósítanunk."

Donáth Anna a Magyarország előtt álló 3 legfontosabb kihívásnak az emberközpontú gazdasági modell kialakítását, az esélyteremtő oktatás felépítését és a klímaváltozás elleni harcot jelölte meg.

„Nem ígérek könnyű megfejtéseket. Nem ígérek gyors győzelmeket. De egyet ígérek. Én őszinte leszek hozzátok. Akkor is, ha ez nem szerez mindig örömet, sem népszerűséget" – fogalmazott, majd így köszönt el a közönségtől:

„Az igazság a mi oldalunkon áll. Vezessük új útra Magyarországot!"

Az online is közvetített, momentumos rendezvényen beszédet mondott még Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere is.