Minden góré vágya: többmilliós jutalomban részesítené főnökét a lelkes közszolga

De persze nem a saját pénzéből.

Csoma az erre vonatkozó határozati javaslatát csütörtökön terjesztette az önkormányzati testület elé, mint írja ez az összege megegyezik a 2015. évi munka után megszavazott jutalom összegével, ami a tiszteletdíj hathavi összegének felel meg.

Mert tavalyelőtt és három esztendeje is olyan kiválóan dolgoztak a fideszes városvezetők, hogy Dunakeszi - a járulékokkal együtt - még 14 millió forintot költött pluszban a Dióssi-Erdész párosra.

És az ok:

Érdekességképpen még szerepeljen itt az is, hogy amíg a 2014-es jutalmat 2015 decemberében kapták meg, addig a 2015-ös apanázs 2016 márciusában érkezett meg (tehát negyedév alatt fejenként leesett egy laza 7-7 misi). Ugyanakkor már az első ajándékosztáskor felkapták a hírre a helyiek a fejüket, így a polgármester és az alpolgármester megígérte, az összegből jótékonykodnak majd, amiről márciusban egy kissé kínos előadásban be is számoltak a testület előtt.

"Ha valóban a jótékonykodáson lenne a hangsúly, akkor az önkormányzat miért nem támogatja közvetlenül ezeket a civilszervezetek, így megspórolhatnánk a képviselők bérköltsége után fizetendő nyugdíjjárulékot, amiből például újraindíthatnánk a 0-24 órás orvosi ügyeletet, amit amúgy a fideszes városvezetés szüntetett meg"

- füstölgött lapunknak Varga Zoltán Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Szerinte ez nem más, mint két 4-4 milliós biankó csekk, amiket kiállított Dunakeszi önkormányzata Dióssi Csaba és Erdész Zoltán nevére, és ők a közpénz jellegüket elvesztő forintokkal azt támogatnak, akit csak akarnak.

Mint ismert, a Pest megyei településen amúgy is furcsa módja van az önkormányzati támogatási rendszernek, a polgármesternek nincs elszámolási kötelezettsége, miközben a hivatal meggátolja, hogy az erre vonatkozó adatokat megismerhessék a képviselők. Az ügyben egyébként a Monori Járási Ügyészég közokirattal visszaélés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el.