Ébredt már 50 fokos, vagy elázott sátorban fesztiválon? Akkor ezt önnek találták ki!

A Heineken, Jean-Claude Juncker és Saleh Abdeslam után az ember hajlamos azt hinni, hogy a Benelux államokból az apátsági sörön és a csokin kívül semmi jó nem érkezhet. Két belga dizájner cég most alaposan rácáfolt erre. A Compaan és a Labeur sok százezer keményen bulizó kisember évtizedek óta kínzó problémáját oldhatja meg.

A fesztiválozók esztendőről esztendőre szembesülnek azzal, hogy amikor a legutolsó koncert is véget ért, illetve a legtürelmesebb party-és sörsátorból is kihajítanak – valahol muszáj eldőlni. Ez lehet a legközelebbi árok vagy bokor is, ám, ha ezzel a megoldással tartósan élünk, néhány nap múltán kénytelenek leszünk lemondani először a hölgyek, később minden más embertársunk társaságáról.

Kivehetünk a közelben egy szobát is, ám erre a nagyobb fesztiválok esetén nagyjából akkor van reális esélyünk, ha már az idei rendezvény végén lefoglaljuk a jövő évi szállást. Aki néhány héttel, vagy nappal a buli előtt kezd el hajlék után kutatni a neten, annak jó eséllyel egy másfél órányi gyaloglásra található csőszkunyhó jut majd – kétszeres áron. A legnépszerűbb opció persze a sátorverés. Ennek nehézségeit talán senkinek sem kell ecsetelni, aki hajnali négykor esett már orra kifeszített tartókötélben, feküdt be idegenek ugyanolyan színű sátrába, ázott el egy kiadós eső miatt, vagy ébredt reggel kilenckor 50 fokos szaunában.

A B-and-Bee névre keresztelt újítás forradalmian új lehetőséget kínál. A méhkaptárszerű, könnyű fából épített kis hálófülkékben egy franciaágy, árnyék, és áram várja a megfáradt fesztiválozókat. Az apró, de az alváshoz pont elegendő méretű kis odúk nem csak bulizóknak, de a rendezvények szervezőinek is ősrégi dilemmáját oldhatják fel. Mivel egymásra épülnek, jóval kevesebb helyet foglalnak, mint a sátrak, így az elfogyott sátorhelyek rémálma is a múlté lehet.



A B-and-Bee-t a belgiumi Gentseefesten tesztelték tavalyelőtt, illetve tavaly nyáron. Idén várhatóan már számos nagyobb külföldi fesztiválon alkalmazzák majd. Hogy itthon mikor találkozhatunk vele, azt egyelőre nem tudni.