Frakcióvezetővé avanzsált a lebukott egri fideszes

Frakcióvezetővé avanzsált a lebukott egri fideszes

Oroján Sándor lett az egri Fidesz-frakció vezetője – írja a heol.hu. Az ellenzékbe szorult fideszesek képviselőcsoportja hat főből fog állni, saját megfogalmazásuk szerint meg kívánják védeni az elért egri eredményeket, a város fejlődését, és továbbra is az egri polgárok érdekében, az egriekkel közösen fogják végezni munkájukat.

Csakhogy emlékezetes, Oroján Sándor korántsem arról híres, hogy a széles körű kompromisszumok híve lenne. Mielőtt az önkormányzati választáson elbukták volna a hevesi megyeszékhelyet, az Egri Ügyek a birtokába jutott hangfelvételeket tett közzé. Ebben Oroján egyáltalán nem arról beszél, hogy magyar, Heves megyei, egri polgárok közösen dolgoznak szűkebb vagy tágabb pátriájuk építésén, hanem arról, hogy a NER ellenfeleit el kell tiporni. Pár idézet tőle:

Arról van szó, hogy van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené.

(…)

Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!

(…)

ha egy politikusról beszélünk, aki politizál a rendszerrel szemben, a rendszer bármely tagjával szemben, azt kell, hogy mondjuk, hogy ne egyen a másik oldalon. Mert ezen a fronton mi etetjük az embert.

Fideszes polgármester: az ellenzéki politikus kapjon valamit egy pályázaton, vagy valami, csak álljon le

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra az egriugyek.hu-n arról, ahogy vezető fideszes politikusok beszélgetnek a NER módszereiről és megvesztegetési lehetőségeiről. A felvétel egy korábban bemutatott részében Oroján Sándor, az egri Fidesz-szervezet ügyvezető alelnöke többek között arról beszélt, hogy "Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük.

Az önkormányzati választáson Egerben is óriásit bukott a Fidesz: 11 fős frakciójuk 6 fősre apadt, a polgármesteri székben a fideszes Habis Lászlót pedig a közös ellenzéki színekben induló jobbikos országgyűlési képviselő, Mirkóczki Ádám váltja.