"Eger nem Phenjan, Magyarország nem Észak-Korea"

A Jobbik visszahelyezi jogszerűtlenül eltávolított plakátjait.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy 

"hiába szeretné Orbán Viktor, Magyaroszág nem Észak-Korea."

A Jobbik álláspontja szerint mivel a reklámfelületek a párt magántulajdonába kerültek, így azokra nem vonatkoznak a plakáttörvény rendelkezései.

"A Fidesz és Orbán Viktor semmilyen más üzenetet nem enged megjeleníteni, most már köztereken sem, ami ellentétes az övével, mi pedig úgy vagyunk vele, hogy ez Eger, nem Phenjan és Magyarország, nem pedig Észak-Korea. És természetesen azokat a reklámeszközök, amik a mieink szeptember 19-e óta, azokat igenis fogjuk használni a Jobbik kampányában politikai üzenetekre, ez ellen a Fidesz és egyetlen hatóság sem tud tenni semmit” – jelentette ki Mirkóczki Ádám. 

A héten többször is küldtek be olvasóink fotókat, amin az látható, hogyan távolíttatják el a kormányhivatalok munkatársai a Jobbik plakátjait. Balmazújvárosban a jobbikos képviselő a rendőrséget is kihívta a jogszerűtlen plakátrongáláshoz. Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezetője a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjéhez fordult, hogy választ kapjon a plakátok eltávolításának miértjére, az újságírók pedig Lázár Jánost faggatták, ám senki nem tudott konkrétumokat mondani.

Mirkóczki szombaton a rendőröknek is elmagyarázta, hogy miért nem lehet a plakátokat jogszerűen eltávolítani.

Törvénysértés rendőri közreműködéssel

„Ha kap egy utasítást, ami törvényellenes, akkor végrehajtja?" Hiába az egyértelmű jogszabály, a kormányhivatal rendőrségi közreműködéssel hágja át azt. Ez Magyarország 2017-ben. Érdemes megnézni.

Közzétette: Vona Gábor – 2017. szeptember 30.