Egy sor beruházást törölt a kormány! Nem hoztak volna szavazatot 2018-ban?

Továbbra is érthetetlen a beruházások visszavonása.

A pénteki kormányhatározat szerint mégsem tartják kiemelkedő fontosságú beruházásnak
 
  • az M1-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest és Győr között projekt engedélyezési terveinek elkészítését,
  • és az M7-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest és Balatonvilágos között projekt engedélyezési terveinek elkészítését.
 
Törölték emellett a Veszprémmel, Kecskeméttel és Szombathellyel kötött együttműködési megállapodásban szereplő fejlesztéseket, Sopron, Szolnok, Békéscsaba magas szintű útkapcsolatának kiépítését, valamint Ózd, Debrecen, Győr és Esztergom közúti kapcsolatrendszerének fejlesztését, melyekkel Orbán az utóbbi időszakban végighaknizta az országot.
 
 
Hogy mi áll a visszakozás mögött, arról egyelőre csak találgatások kerültek napvilágra.
 

Nem hozna szavazatot 2018-ban

 
Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a kormány visszavonta a döntéseket. Kepli szerint a beruházások az érintett városokban élők életét könnyítették volna meg. A képviselő szerint Orbán becsapta az embereket.
 
Kepli úgy véli, a kormányt két szempont mozgatja: saját oligarcháik zsebeinek tömése, valamint az, hogy a fejlesztések megfeleljenek belpolitikai törekvéseiknek. Kepli szerint utóbbi miatt mondtak le a korábban beígért beruházásokról, azok ugyanis 2018-ra nem készültek volna el, így nem hoztak volna szavazatokat. 
 
A képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be ezt a politikát, és az ország érdekeit szem előtt tartva kormányozzon.
 
Kepli szerint az a kormány, amely néhány nappal bejelentésük után von vissza határozatokat, nem alkalmas az ország irányítására.
 
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy reagált: a megyei jogú városokban élő emberekkel kötött szerződések érvényesek, és természetesen meg fognak valósulni, arra azonban továbbra sincs racionális magyarázat, hogy miért törölték a beruházásokat és azt sem lehet tudni, hogy azok mikor fognak megvalósulni.