Egységben Magyarországért: A magyarok pénzének értékállósága és stabilitása múlik immár a kormány leváltásán

Egységben Magyarországért:  A magyarok pénzének értékállósága és stabilitása múlik immár a kormány leváltásán

A forint összeomlása az Orbán-kormány tévutas kül- és gazdaságpolitikáját bizonyítja. A magyarok pénzének értékállósága és stabilitása múlik immár a kormány leváltásán - írja az Egységben Magyarországért közleményében.

Hol a vége? Januárban közel 31 éves csúcson állt az infláció az OECD-ben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban átlagosan 7,2 százalék volt az éves szintű fogyasztói áremelkedés januárban a decemberi 6,6 százalék után - írja az MTI. A januári adat közel 31 éve, 1991 februárja óta a legmagasabb, ami részben annak a következménye, hogy Törökországban 48,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Az ellenzék szerint már Putyin háborúja előtt is Magyarország szenvedte el Európa legmagasabb inflációját és az államadósság is a csúcson volt. Putyin háborúja kiszolgáltatott helyzetben kapta el a forintot és annak ellenére hatalmasat ütött a nemzeti valutánkon, hogy a Magyar Nemzeti Bank 5.35 %-ra emelte az 1 hetes betéti kamatokat. Vagyis a kamatemelés sem tudja megállítani a forint romlását és az eurónkénti 400 forintos rémálomhatárt. A szlovákok és szlovének közben nyugodtan alszanak az eurózóna tagjaiként, a horvátok jövőre szintén.

A magyar forint a román lejhez képest is 12%-ot gyengült, de a cseh korona is jobban teljesít, majd 5%-kal ér többet a forinthoz képest. A lengyel zloty is javult csaknem 3%-ot. A magyar kormány tudna segíteni ezen, ha olyan költségvetési politikát folytatna, mely nem támogatja az inflációt a kiadások növelésén keresztül
 

- szemléltetik a forint gyengülését. A jelenlegi helyzet megoldását az élelmiszerek ÁFÁ-jának csökkentésében látják, valamint el kell kezdeni az euro bevezetésének folyamatát, és haza kell hoznunk azt a 15 ezer milliárd forintnyi uniós támogatást, amit Orbán Viktor a putyini modell szerinti korrupciója miatt már nem kap meg.

Teljes összeomlás: 400 forint egy euró

Mélyrepülésben van a forint, hétfő reggel néhány óra alatt több mint tíz forintot romlott az euróhoz képest és soha nem látott negatív rekordokat állított be. Az euró hétfő reggel hat órakor 387,94 forinton állt, majd percekkel 8 óra után már 389,98 forinton mérték, amit újabb gyors romlás követett: kilenc órakor egy euró már 392,04 forintba került, majd gyakorlatilag percenként folytatódott a gyors romlás.