Egységben Magyarországért: Orbánék ismét meghátrálni kényszerültek!

Egységben Magyarországért: Orbánék ismét meghátrálni kényszerültek!

A járványügyi korlátozások feloldását az Egységben Magyarországért pártjai egy héttel ezelőtt kezdeményezték, és az Orbán-kormány most engedni kényszerült. A magyar embereket indokolatlanul korlátozó intézkedéseket a követelés bejelentése után egy héttel részben feloldották. De fenntartottak egy sor fölösleges, a szabadságot továbbra is fölöslegesen korlátozó intézkedést

- olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

Az ellenzék szerint az immár okafogyott járványügyi korlátozások mellett haladéktalanul meg kell, hogy szüntessék a szintén indokolatlanul fenntartott veszélyhelyzetet, ami a hatalom visszaéléseinek melegágya, a szabadságjogok indokolatlan korlátozásának kerete. Ahhoz kapcsolódóan számos olyan intézkedést tartanak érvényben, amire semmi szükség, többek között ilyen például a sztrájktilalom fenntartása.

Nyilvánvaló, hogy Orbánék csupán a politikai nyomás miatt szánták el magukat. Egyértelmű, hogy ha rajtuk múlik, akkor a kötelező oltást is bevezetnék – ahogy azt korábban már előkészítették.

Az Egységben Magyarországért felidézte, hogy korábban hasonló részsikereket értek el a kormány eddig oroszbarát külpolitikájában,

hiszen a háborút kirobbantó Putyin magyar hangjaként funkcionáló Orbán, ha nem is őszintén, de naponta kényszerül arcvesztésre. A Moszkva által Druzsba-díjjal meghálált, Putyint még néhány hete is nyíltan éltető, az európai és magyar érdekeket egyaránt áruló külpolitika pedig, ha csak a szavak szintjén is, de meghátrálni látszik.

Az ellenzék ezért követeli, hogy Orbán Viktor - a hátralévő egy hónapban - hagyjon fel a hintapolitikával, és az orosz diktátor helyett álljon végre egyértelműen a Nyugat oldalára.

Éppen oda, ahova a magyar emberek tartozni szeretnének. Propagandistáit pedig fogja rövid pórázra, szüntessék be a térség destabilizációját és a háborút relativizáló moszkovita hírhamisítást.

Az Egységben Magyarországért azzal zárja közleményét, hogy szabad országot akarnak és szabad országot építene építeni április 3-a után.

A mi értékválasztásunk világos és egyértelmű: Putyin helyett Európa, Kelet helyett Nyugat, háború helyett béke!