El a kezekkel a Normafától!

Semmit nem tudunk, csak annyit, hogy sok pénzt ölnének bele, és valakik ezzel nagyon jól járnának.

A nemzeti pártnak azért vannak komoly aggályai a Pokorni Zoltán volt fideszes parlamenti képviselő által vezetett hegyvidéki önkormányzat terveivel, mert szerintük azok átláthatatlanok és korrupciógyanúsak. Mint arról korábban már írtunk, a városvezetés vasárnap népszavazáson akarja legitimálni azon határozati javaslatát, miszerint tíz százalékkal kibővítik a Normafa beépíthetőségi szintjét.
 
Hegedűs Lorántné budapesti Jobbik-alelnök arról beszélt, hogy a Normafa-projektnél nem offshore-befektetőknek kellene kedvezni, hanem a rég elmaradt felújításokat kell elvégezni, a magántőke érdekeinek teljes elkerülésével. Emlékeztetett, hogy nemrég a Normafa-törvényhez módosító javaslatot is beadtak, amivel kivették volna az építés-bővítésről szóló passzusokat, de erre a kormányzat részéről választ sem kaptak.
 
A jövő évi költségvetési törvényben ugyanakkor 600 millió forintot szánnak a Normafa átalakítására, annak ellenére, hogy az önkormányzati népszavazás még meg sem történt - hívta fel a figyelmet Hegedűsné arra utalva, hogy "a kormányzat már valamit tud", és akár a választási eredménytől függetlenül is elkezdhetik az építkezéseket.
 
Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő és helyi választókerületi elnök közölte: a fideszes városvezetés úgy próbálja beállítani ezt a kérdést, mintha a Normafának lennének pártolói és ellenzői, holott ez - mint mondta - koránt sincs így.
A Jobbiknak is a szíve csücske a Normafa, mi is szeretnénk rehabilitálni, de nem így - fogalmazott.
A képviselő szerint valójában az a kérdés, hogy támogatják-e a választók, hogy egy ilyen tág keretek között megfogalmazott határozati javaslat alapján alakítsa ki az önkormányzat a Normafa rendezését, ugyanis álláspontja szerint most
egy olyan biankó csekk kitöltését kéri a városvezetés, ami szabad kezet adna neki arra, hogy megvalósítsa saját korrupciógyanús vágyait.
Gyöngyösi Márton kitért arra is, hogy nem tudják, mi lenne a területen lévő műemlékekkel, hogy megtérülően költenének-e 20 milliárdot a fogaskerekűre, és hogy egyáltalán milyen típusú beruházásokat valósíthatnának ott meg, milyen összegből. Hozzátette: ilyen feltételek mellett nem tudják támogatni a beruházást, képviselőjük ezért sem szavazta meg a határozati javaslatot, és ameddig nem lehet többet tudni, addig arra kérik a választókat, hogy szavazzanak vasárnap nemmel a beruházásra.
 
A Jobbik lakossági fórumot is tartott szombaton a Normafán, és bár oda meghívták Pokorni Zoltán fideszes polgármestert is, ő nem jelent meg.
 
A Normafa-projectről előzetesen is elmondhatja véleményét, ha ide kattint.