Elég volt a vérszívásból!!!

Hajdu Márton közleményében azt írta: a honlapon hétfőtől olvasható ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak.
 
A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ilyen munkálatokhoz. Emellett az önkormányzatok jelezhetik az OKF-nek, ha a településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak; a szakértők megvizsgálják a beérkezett igényeket, és ha a csípések száma azt indokolja, akkor a település és környéke bekerül a központi programba.
 
Kitért arra: az érintett területeken dolgozó méhészeket időben értesítik, hogy a munkálatok idejére elzárhassák a méhcsaládokat. A légi szúnyogirtást az esti órákban végzik, míg a földit naplementekor kezdik, hogy az hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre.
 
A gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek - tette hozzá.