Elmondta a Jobbik, milyen kapcsolatokat ápol a szélsőségesekkel

Sok mindent máshogy tennének.

Kiderült többek között, hogy Tyirityán Zsolt hiába barátja Vona Gábornak, a Betyársereg és a Jobbik között nincs intézményes kapcsolat, a Betyársereg sem a múltban, sem a jelenben nem kapott jobbikos alapítványi, illetve párttámogatást.

Az ellenzéki politikus szerint az érpataki modellnek számos előremutató előnye, illetve erénye van a leszakadt térségekben, ahol az egyes társadalmi rétegek között hatalmas konfliktustok vannak, ezért érdemes rendszerszinten átnézni, hogy a program hogyan működhetne az országban, megjegyezte azonban azt is, hogy az érpataki modellt nem kell sem egészében, sem mindenhol alkalmazni.

Mirkóczki elmondta, hogy nem kívánnak egyetlen politikai szervezethez kötődő félkatonai- vagy az erőszakszervezeteket monopolizáló csoportot sem előnybe hozni. Kitért a Magyar Gárdára is, melynek szerinte nem voltak törvénytelen céljai, nem fegyveres szervezetként működött, mi több, nem is tudta beteljesíteni a céljait. Cinikusan megjegyezte, hogy azokban a térségekben ahol a Magyar Gárda megjelent, legalább láttak rendőröket a helyi lakosok.

Mi most már az ország azon problémáival igyekszünk foglalkozni, amelyek a társadalom minden csoportja számára előremutatók, kortól, nemtől, vallási hovatartozástól, nemzetiségtől, mindentől függetlenül

– szögezte le az ellenzéki párt szóvivője, aki szerint a Fidesz ezt nem hagyja. Mirkóczki elutasítja a kettős mércét, szerinte minden pártot érdemes lenne megvizsgálni, hogy kiszolgál-e idegen titkosszolgálati érdekeket. A közelmúltban gyilkossági ügybe keveredett szélsőjobboldali csoporttal kapcsolatban azt mondta, hogy az hosszú évek óta nemzetbiztonsági szolgálatok látókörébe került, ezért nem érti, hogy „félőrültek” vagy „nem félőrültek” miképpen halmozhattak fel ki tudja, honnan szerzett fegyvereket. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy azért a terrorelhárítóknak is előfordultak túlkapásaik, mikor például filmkellékeket foglaltak le.