Az idei szóbeli érettségi eltörlését szeretné elérni a Jobbik IT

Az idei szóbeli érettségi eltörlését szeretné elérni a Jobbik IT

Az idei szóbeli érettségi eltörlését kezdeményezi a Jobbik Ifjúsági Tagozat, a fiatalok közleményükben úgy fogalmaznak,

a minisztérium felkészületlensége egy olyan közeget teremtett az érettségiző diákok számára, amely nem készíti fel őket teljesen az életüket meghatározó vizsgára.

Rámutatnak, becslések szerint minden ötödik diák nem fér hozzá az online távoktatáshoz. Úgy vélik,

a nem megfelelő tájékoztatás csak kétségeket és bizonytalanságot teremtett a diákok között,

holott – írják – a kormánynak az olyan meghatározó kérdésekben, mint az érettségi, következetesen, a diákok érdekeit szem előtt tartva kellene döntéseket hoznia.

Emlékeztetnek, a Jobbik Ifjúsági Tagozat olyan javaslatokat fogalmazott meg, amelyek az érettségiző diákok érdekeit képviselik.

Az ellenzéki parlamenti pártok ifjúsági szervezetei múlt hét pénteken hétpontos javaslatcsomagot fogalmaztak meg a pandémia miatti rendkívüli helyzetről, melyeket az idei érettségi kapcsán terjesztettek a nyilvánosság elé.

Az ifjúsági szervezetek közösen tettek javaslatokat az érettségi biztonságos megtartása érdekében

Tarthatatlan, ahogyan a kormány kezeli a járványhelyzetet, az érettségi megszervezésével kapcsolatban felelőtlenül információk hiányában hagyják a végzősöket! - írják az ifjúsági szervezetek (Demokratikus Lendület, Jobbik Ifjúsági Tagozat, Jövő, Societas, Momentum TizenX, Zöld Front Ifjúsági Mozgalom) közös közleményükben, melyben úgy fogalmaznak, a diákok megérdemlik, hogy időben tudjanak az érettségi pontos részleteiről.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a kialakított óvintézkedések mellett le lehet bonyolítani az írásbeli és a szóbeli vizsgákat. szóbelik esetében kellő távolság megtartása lesz szükséges. Maruzsa arra is kérte az iskolákat, hogy a végzős hallgatóknak biztosítsanak csoportos felkészítőt, amit levélben is kiküldött az intézményvezetőknek.