Vona Gábor: a versenyképes társadalom alapja a modern oktatás

Jelenleg a hazai oktatásban mindenki rosszul érzi magát.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, jelenleg a hazai oktatásban mindenki rosszul érzi magát,

"nemcsak a pedagógusok vannak az utcán, hanem már a gyerekek is"

- idézte fel az elmúlt időszak tüntetéseit Vona Gábor, aki szerint minderre az a kormánynak a válasza, hogy házkutatást tart egy 16 éves lakásán. "Hová tartunk?" - értetlenkedett.

"Amikor azon kellene dolgoznunk, hogy XXI. századi képességeket adjunk át a gyermekeknek, hogy sikeresek és boldogok legyenek, egyénileg és közösségileg egyaránt, Orbán Viktorék házkutatást tartanak"

- fogalmazott.

„Nem akarok egy olyan rendszer fogaskereke lenni, ami elnyom, kizsigerel és megfojt" - több ezer diák tüntetett a Kossuth térnél

Az esemény Facebook-oldalán több mint 14 ezren jelezték részvételüket, ebből végül néhány ezres tömeg gyűlt össze a Kossuth térnél a valamivel fél öt után kezdődő demonstráción. A tüntetőket közben elkapta az eső, ami igazából senkit nem érdekelt, a program 19 óra után ért véget.A szervezőkkel még az esemény előtt beszélgettünk:

Vona Gábor kiemelte, a XXI. századi oktatásban szinte már nem tantárgyakról kell beszélni, hanem alapvető készségekről:

angolról, informatikáról, pénzügyi ismeretekről, egészséges életmódról, egyéni sikertudatról, élethosszig tartó tanulásról, közösségi kooperativitásról, csoportdinamikáról.

"Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk, hogyha a természeti erőforrásainkkal és az itt lévő magyar emberekkel felelősen bánna a kormány. Minden adottságunk megvan hozzá"

- utalt arra a legerősebb ellenzéki párt kormányfőjelöltje, hogy mekkora lehetőséget szalasztunk el azzal, ha elszalad mellettünk a világ.