Exkluzív fegyveres fotók a terroristagyanúval elfogott megafonos migránsról

A rendőség szerint terroristákat fogtak, a balliberálisok szerint nem, nekünk pedig exkluzív fotóink vannak az egyikükről. 

A szeptember 16-ai röszkei támadás után a kormány terroristagyanús személyekről számolt be, akik kapcsán felmerült, hogy megafonjaikkal a migránstámadások irányítói, szervezői lehettek. Amellett, hogy eléggé különös, hogy valaki úgy menekül a háború elől, hogy azért biztos, ami biztos, egy "kill borders" feliratú megafont betesz a táskájába, ember legyen a talpán, aki a hazánkba tömegével beáramló (most járunk közel 250.000 regisztrált illegális bevándorlónál) migráns közül bárkire is határozottan rá tudja mondani, hogy terrorista. 

Kőgazdag és beépített?

A legfrissebb hír a terroristagyanús személyekkel kapcsolatban egy bizonyos Ahmed H. nevű migránsról szól, akit szombaton "tömegzavargás részvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntettének megalapozott gyanújával" vett őrizetbe a Terrorelhárítási Központ, előzetes letartóztatását pedig kedden rendelte el a Szegedi Járásbíróság. Az ORFK közlése szerint a férfi a Tabligh Dzsamaat elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja, amelyet terrorszervezetek fedőszervezetként is felhasználnak. Lehetséges, hogy ő az, akiről Vona Gábor beszélt a HírTV-n és Kálmán Olga műsorában hétfőn, és akit pénteken még körözött a rendőrség, de a Jobbik elnöke mögött sétált el a pélmonostori vasútállomáson.
 
 
 
Ma reggel a Népszabadság már arról ír, hogy Ahmednél hét különböző útlevelet találtak (azóta kiderült, nem hét, hanem kilenc útlevél volt nála), és mindegyikben volt schengeni vízum. A lap forrásai szerint ráadásul a röszkei hangadónak Cipruson háza, halászhajója és öt autója van, és most készül egy 90 ezer eurós házat építeni. Mindez mindenesetre elég nyomasztó kérdést vet fel, hogy ha valakinek kiváló egzisztenciája van, és nem menekül semmilyen háború elől, akkor miért megy megafonnal a kezében a röszkei határhoz, hogy támadásra sarkallja a kövekkel dobálózó migránsokat. 
 
Ebben az összefüggésben a terrorszervezetek fedőszervezeteként számon tartott mozgalomhoz való tartozás több, mint aggasztó. Az Index persze menthetetlenül belepörgette magát abba, hogy előbb fordulhatna elő az, hogy Anakin Skywalker bosszúját túlélt buckalakók vannak a migránsok között, mintsem hogy valóban terroristák legyenek. A minden migránsból kíméletlenül menekültet formázó hírportál szerint a Tabligh Dzsamaat mozgalom nem szerepel egyetlen terrorszervezet-listán sem, és idéz egy tanulmányt, amely alapján azt állítja, hogy "agresszivitással legfeljebb a Jehova tanúihoz hasonló térítési módszerei miatt szokták vádolni, terrorizmushoz pedig csak nagyon-nagyon közvetetten köthető", sőt, a mozgalom "elutasítja a hit erőszakos terjesztését és a politikai hatalom erőszakos megragadását". Lehet, csakhogy az amerikai álláspont szerint terrorszervezetek békés álcázására is szolgálhat, függetlenül attól, hogy elképzelhető, hogy többnyire békés és hívő muszlim emberek alkothatják.

Csitító vagy buzdító?

Az tény azonban, hogy egy bizonyos Jaszírt még aznap fogtak el, és pénteken Orbán Viktor arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy a hatóságok már fogtak terroristát. Mint fogalmazott, “tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről”, és hozzátette, hogy az akciót arab és angol nyelven irányították hangosbemondókból “megszervezett médiaháttérrel”.
 
 
Jaszír megafonnal, fotó: MTI
 
Jaszír mosdatása is rögtön megkezdődött, először azzal, hogy a magukat mértéktartónak mondó hírportálok arról kezdtek el cikkezni, hogy nem is terroristagyanús, csupán a kormány mindenkire rámondja, hogy az, aki részt vett a röszkei támadásban, még akkor is, ha "csak" megafonnal. Ez még persze nem zárja ki, hogy miért ne tüzelhette volna fel a fiatalember a migránsokat, és miért ne buzdíthatta volna őket harcra. Ekkor jön egy szlovák újságírónő a képbe, aki állítólag ugyanabba az előállítóba került, mint a "megafonos srác", és aki hallotta, amint a terrorizmussal gyanúsított migráns "csillapítja a menekülteket, akik elvesztették az önkontrollt, és haragosan elkezdtek nyomulni a kerítésre", sőt, egyenesen "azt kiabálta nekik, hogy álljatok le, a rendőröket pedig kérte". Jól jött ez a Kettős Mércének is, be lehetett ezzel a cikkel zsebelni közel kétezer lájkot, és sikeresen el lett hárítva egy újabb vád a drága migránsokról.
 
 
Jaszír elfogása, fotó: MTI
 
Csakhogy mindeközben szerkesztőségünk birtokába jutott néhány fotó, amelyek forrása tört angolsággal csak annyit közölt, hogy régóta ismeri a férfit, aki "nagyon kegyetlen", "embereket gyilkolt". Mint fogalmazott, a megafonos migráns "népe árulója". Azzal zárja levelét, hogy békében akar élni Európában és nem "hentesekkel" (egészen pontosan: "with bloody butcher guys").
 
 
A képekre persze ismét lehet legyinteni, hogy az égvilágon semmit nem bizonyít az, ha valaki fegyverekkel pózol. Én is voltam már lőtéren és airsoftozni is szeretek, de azért talán mégis árnyalja egy kicsit azt a képet, amit a balliberális média próbál lefesteni a férfiról. Nem akarjuk túltolni a biciklit, így nem állítjuk azt, hogy a képen látható férfiról most kiderült-e, hogy terrorista vagy sem, de az tény, hogy Jaszír fogott már fegyvert és több, mint valószínű, hogy szagolt már puskaport. 
 
Egyelőre nem tudjuk, hogy melyik oldalon harcolt, azt sem, hogy követett-e el vérengzéseket. Mindenesetre egy biztos: nem is olyan régen még fegyverekkel pózolt, majd megafonnal a kezében volt az egyik vezéralakja a röszkei támadásnak. Ha bárki úgy gondolja, hogy az ilyen embereket nyugodtan át kell engedni a zöldhatáron, hadd kószáljanak szabadon Magyarországon és Európában, anélkül, hogy kicsit utánanéznénk, az vagy végzetesen naiv, vagy részt vett az indexesek migránssimogató tanfolyamán. Az előbbi még menthető.

Volt már példa csavarra

Az Alfahíren írtunk először arról, hogy egy Facebook oldal kiszúrta, hogy a László Petra elgáncsolási ügye kapcsán híressé vált édesapa, Oszama al Abd al Mohszen a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA), vagy - mint azt a borítóképe mutatta - az al-Kaida szíriai ágának, az al-Nuszra Frontnak a szimpatizánsa. A  keresztényeket és alavitákat gyilkoló al-Nuszra Frontot az egész világ, még az Egyesült Államok is terrorszervezetként tartja nyilván. A hírhedt csecsen terrorista, a bostoni merénylő is egy ehhez hasonló iszlamista zászlóval pózolt.
 
Aztán hétfőn este adtuk hírül, hogy a szíriai kurd Demokrata Unió Párt új értesülések birtokában figyelmeztette a befogadó európai demokráciákat: Oszama al Abd al Mohszen nem csak szimpatizánsa, nem csak tagja, hanem harcosa is volt az al-Nuszra Frontnak, azaz al-Kaida szíriai leányvállalatának. Az iraki kurd hírportál, a Rudaw hozzátette, hogy Oszama, még 2004-ben részt vett egy kurd lázadás brutális elfojtásában a török határ mentén fekvő Qamishlo városában, miután csapata, az al-Fatwa megmérkőzött helyi labdarúgó együttessel. A harmadik félidőben félszáz kurdot öltek meg a szír fegyveres erők.
 
Mindezek ellenére biztosan hatalmas ötlet volt Spanyolországban berendezett lakással és edzői állással fogadni, a fiát pedig C. Ronaldo mellett pályára küldeni. Lehet, hogy Jaszírra és Ahmedre is ilyen vendégszeretet vár majd nemsokára?