Sokan a fűtetlen lakásokban fagynak halálra

Csecsemő is van az áldozatok között.

Az emberjogi szervezet pénteki jelentése szerint ősz eleje óta negyvennyolcan szenvedtek fagyhalált Magyarországon, köztük egy csecsemő is.

Az áldozatok több mint fele, huszonöt ember decemberben hunyt el.

Az újabb 25 áldozat többsége fűtetlen lakásokban hűlt ki végzetesen, a többiek a szabad ég alatt, illetve kórházba szállításuk közben, vagy odaérkezésük után haltak meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A KSH adataira hivatkozva, miszerint az elmúlt télen 238 ember vesztette életét a hideg miatt, már ősz végén figyelmeztettek a szakemberek arra, hogy a szociális ellátás reformálásra szorul, valamint sürgették a tüzifa kartellezés felszámolását, ami az irreálisan magas tüzifa árakat okozza.

A Jobbik képviselője, Apáti István szintén ősszel szólította fel a kormányt, hogy előrelátóan készüljön a télre, ami a szegény családok számára az év legkritikusabb időszaka, ugyanis a tüzifa megvásárlása sok esetben megoldhatatlan problémát okoz nekik. A politikus a probléma mihamarabbi megoldását javasolta, amire az áfacsökkentést tartja a legmegfelelőbb eszköznek.

Tovább nő a fagyhalál áldozatainak száma

Ez azt jelenti, hogy öt nap alatt nyolc emberrel végzett a zimankó. Ha ilyen ütemben haladunk könnyen lehet, hogy az idei tél még a tavalyin is túltesz, a KSH adatai szerint az elmúlt télen 238 ember vesztette életét a hideg miatt.A tél beköszöntével a szakemberek figyelmeztettek arra, hogy a tüzifa kartellezést, ami az irreálisan magas árakat okozza, fel kellene számolni.

Éppen tegnap mutattuk be egy háromgyermekes édesanya történetét, aki kis híján fűtés nélkül maradt télre. Bár karácsonyra enyhe időjárást jósolnak, de figyeljünk egymásra és ha van rá lehetőségünk nyújtsunk segítséget a rászorulóknak, hogy ne szedhessen több áldozatot a zord időjárás.

Három gyerekét egyedül nevelő anyát vert át a gázszerelő

A Pest közelében lévő településen, a kis falvakra jellemző templom-iskola-önkormányzat szentháromság köré épülő központon túlhaladva érkezünk el a község határában lévő földes úthoz, ami az üdülőövezetbe vezet.Itt él Edit három gyermekével. A mindennapossá vált viták után külön költöztek férjével. Eladva korábbi közös otthonukat, visszafizetve a hitel fennmaradó összegét, csak egy üdülőre telt a csonka családnak.