Így lett "háborús bűnös" a fideszmédiában Gotovina tábornok egy pitiáner lejáratás kedvéért

Mert az elvek és az igazság eldobható. 

Ennek pedig ékes bizonyítéka, hogy kezdeményezés egyik horvát támogatója, Frano Cirko
 
"neonáci politikus"
 
Ezt pedig az támasztja alá a napnál is világosabban, hogy az ifjúsági vezető több alkalommal is - Irgalom Atyja, ne hagyj el! - 
"Ante Gotovina arcképével díszített pólót viselt".
A szörnyű fasiszta összeesküvésről elsőként hírt adó TV2 anyagából a lehető legaljasabb, legsunyibb csúsztatás tankönyvi példájaként annyit tudhatunk meg Gotovina tábornokról, hogy a Hágai Nemzetközi Törvényszéken háborús bűnökkel vádolták meg, és "először 24 év börtönre ítélték". Az abszurd humor egyik hazai csúcspoénjaként "Tényeknek" nevezett propagandaipari melléktermék azt már persze nem köti a néző orrára, hogy egy évvel később, másodfokon
 
felmentették, és haza is térhetett Horvátországba.
 
A határokon átívelő internáci összefogást egy olyan felvétellel támasztják alá, amelyen Cirko jobbikos politikusokkal együtt koszorúz meg egy emlékművet. Persze erről az eseményről sem derül ki,
 
Szentlászlón történt, ahol magyar és horvát harcosok együtt szálltak szembe a szerb hódítókkal.

A nagy leleplezés aztán szépen, ahogyan azt már megszokhattuk, a 888-tól a Lokálig bejárta az egész fideszmédiát. Hogy aztán másnap a kormány politikai sugarbabyjeként kitartott Liberálisok tartsanak róla hamisítatlan 2008-as hangulatú vernyákolást.
 
De ez az egész történet nem csak, sőt, elsősorban nem a kormánypárti média normál üzemi működésének tekinthető ordas hazudozás miatt gyomorforgató. Hanem azért, mert göthös, rühes állatorvosi lóként mutatja,
 
milyen pokoli mélységbe süllyedt az egész Fidesz-univerzum.
 
Volt egykor itt, Magyarhonban egy közösség, amelyet jobb híján nemzeti oldalnak hívtunk. Akik ide sorultuk magunkat, nem voltunk egyformák. Különféle  érdeklődésünk, vallásunk, felekezetünk, világnézetünk és pártállásunk volt. Rengeteget vitatkoztunk, néha csúnyán össze is vesztünk - mégis együvé tartoztunk. Mert ezt a sok széttartó hitet, célt és vágyat összeabroncsolta néhány dolog, amit szentnek, felülírhatatlannak, és minden körülmények közt igaznak tartottunk.
 
Például azt, hogy a hazánkat szeretjük, és, ha rákényszerülünk, harcolunk is érte. És,
 
aki erre tényleg rákényszerült, és tényleg harcolt is, az hős.
 
A másik evidencia az volt, hogy a nemzetünket szeretjük. Az egészet, azt a részét is, amelyet a trianoni diktátum elszakított az országtól. És, ha rászorulnak, harcolunk értük, velük.  És,
 
aki, amikor rászorultak, tényleg harcolt is értük, meg velük, az a testvérünk.
 
Ebben hittünk, valamikor régen. Erről beszélgettünk, vitatkoztunk annak idején iskolák és munkahelyek folyosóin, tüntetéseken és ünnepélyeken, éttermekben és kocsmákban. Ez volt akkor. Most meg az van, hogy ennek a nemzeti oldalnak egy része hatalomra verekedte magát, lopott milliárdokból médiabirodalmat épített - ahol
 
a hazáját védő, baranyai magyarokért és magyarokkal együtt harcoló Ante Gotovina már nem hős, nem testvér, hanem "háborús bűnös", aki pedig az arcképét a pólójára nyomtatja, az "neonáci.
 
Ahol Fodor Gáborék ennek okán előadott rinyálása vezető hír lehet.
 
És, ahol a délvidéki magyarokat egy szendviccsel a zsebükben elkergetni vágyó
 
Seselj csetnik hordájának egykori ifi vezére, Szerbia mai elnöke, Aleksandar Vucic meg jóbarát.
 
Ahol "soha nem látott jószomszédi viszony" és "történelmi megbékélés", amikor mi magyarok védjük meg Brüsszellel, és a egész világgal szemben, ha bárki "ki akarná oktatni kisebbégi jogokból" a szerb kormányt.
 

Kovács László likes this: Szijjártó hősiesen megvédi a szerb kisebbségi politikát

"A vajdasági magyarok számára biztosított jogok és lehetőségek igazán elérik az európai standardokat. Éppen ezért soha nem fogjuk hagyni, hogy Önöket bárki kioktassa a kisebbségi jogok vonatkozásában"- mondta Szijjártó Péter Belgrádban a kormányzó Szerb Haladó Párt kampánygyűlésén. Hogy megvédjük. A kisebbségi jogok terén. Nem a délvidéki magyarokat. Szerbiát.

 
Amelynek élén az a Vucic áll, aki gépfegyverrel a kezében fogadta Seseljt a bekerített, tönkre bombázott, halálra éheztett Szarajevó körüli hegyekben. Nagyjából azokban az időkben, amikor Gotovina a magyarokkal vállvetve harcolt ugyenez ellen a söpredék ellen.
 

A Fidesz-univerzumban mára
 
az előbbiből "szövetséges és stratégiai partner" lett, akit a külügyminiszter ölelget, az utóbbiból meg "háborús bűnös", akinek az arcképe is bélyeg azon, aki fel meri venni. 

És mindezt egy nyomorult, pitiáner, két napig sem elegendő politikai muníciót adó, ócska kis lejáratás kedvéért.

Mert az a néhány egykori szent és felülírhatatlan dolog számukra mostanra eldobható, ócska kacat lett, amelyet lomtalanításkor egy könnyű félmosoly kíséretében hajítunk a konténerbe: "szép emlék, de már semmi haszna".  És tényleg. Hiszen nem lehet pénzre váltani a baranyai magyar menekült gyerekeket, akikkel együtt fociztunk Barcson, és, akiket elkerekedett szemekkel hallgattunk arról a pokolról, amiről gyereknek még hallania sem szabadna, nem, hogy átélnie.
 
Nem lehet tendert nyerni a szentlászlói srácok vérével, akik egy szál Kalassal a kezükben szálltak szembe a tankokkal.
 
És nem adnak zsíros állást a horvát veteránok se, akik a sors kegyetlen parancsszavára egyik napról a másikra lettek tanárból, villanyszerelőből vagy traktorosból harcosok. Hogy aztán ugyanilyen gyorsan legyenek  a művelt Nyugat szemében nemzeti hősökből háborús bűnösök, és szégyenlősen törölgessék a könnyeiket egykori bajtársukkal, Miroslav Skoróval, amikor szívet tépő nótáját énekli:
 
"Elítélnek, mert szeretem,
Szerettem és megvédtem azt,
Ami a legdrágább nekem
 
Az ellenség mond ítéletet, szerelmem,
De nem tudják, hogy az igazság mélyen
A tenger fenekén pihen."
 
Igen, ott pihen, mélyen. De nagyot téved, aki azt hiszi, hogy örökké ott is marad. Ti is, kedves barátok, harcostársak, és ivócimborák ott a Fidesz-univerzumban! Mert az emlékeiteket, elveiteket és hiteteket oda lehet dobni a hatalom mocskos, iszamós oltárára - de a lelkiismereteteket csak elásni lehet egy időre, végleg eltemetni sosem. Nem irigyellek benneteket azért a pillanatért, amikor majd szembe kell néznetek vele.