Még sincs feljelentés - a fideszes politikus tényleg megrángatta az újságírónőt

Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a 444 munkatársát Szabó László kerületi fideszes kabinetfőnök-helyettes kirángatta egy nemzeti konzultációs fórumról, elvette a telefonját, és képeket törölt ki róla, miközben több szervező is körülállta, lökdöste és fenyegette a védtelen sajtómunkást, aki többször is hiába kért segítséget.

Csöpögő csap, Soros-Simicska-koalíció és alternatív valóság - ilyen volt a fideszes termékbemutató

"Nincs hang! Nincs hang!" - jelezte több tucatnyi nyugdíjas már az első másodpercben, ám a jelenséget ezúttal nem egy véletlenszerűen kiválasztott facebookos élő videó elindítása idézte elő, hanem a Törökszentmiklóson lakossági fórumot tartó Kósa Lajos, gondok adódtak ugyanis a mikrofonnal.

Már másnap közleményt adott ki a Fidesz sajtóosztálya:

„A 444.hu munkatársának állításai alaptalanok, és ezt a jelenlévők mellett a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.”

Mivel az üggyel kapcsolatban május eleje óta nem volt semmi érdemi hír, ezért az Index rákérdezett a Fővárosi Törvényszéknél, hogy a budapesti bíróságokon történt-e bejelentés rágalmazási ügyben Halász Júlia ellen, de azt mondták, hogy „az adott ügyben bírósági eljárás nincs folyamatban”.

Hamarosan itthon is eltehetik láb alól az újságírókat?

Épp vasárnap, a pekingi Új Selyemút-csúcstalálkozón viccelődött a sajtószabadsággal Milos Zeman cseh államfő és Vlagyimir Putyin, amin a cseh közvélemény kiakadt, tudva azt, hogy Oroszországban az ellenzéki újságírók, ahogy a politikusok is, képesek csak úgy eltünedezni.

Ezek szerint a mégiscsak megtörtént, amit az újságírónő állított - érvek helyett a fideszesek inkább nekimennek az újságíróknak.