30 kilométerrel ment mellé Simonkáék csarnoka

Bár az uniós forrást egy Medgyesegyházi üzem építésére kapták, végül Békéscsabán húzták fel.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a pályázati kiírásban még külön ki is emelik, hogy a beruházásnak célja a munkahelyteremtés, így nem mindegy, hogy a dél-alföldi régió melyik városában épül meg az üzem.

A pénzt elnyerő cég 2015 végén azonban azt jelentette be, hogy megépült az üzem, csak Békéscsabán, ezzel azonban az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztériumnak semmi problémája nem volt és elfogadta a fejlesztésről készült jelentést. További érdekesség, hogy a Mentor Menedzsment Kft.-nek a cégadatok szerint nincs békéscsabai telephelye.

A cég tulajdonosi körében szerepel Simonka György felesége és édesanyja is, valamint az az üzlettársa, akit előzetes letartóztatásba helyeztek egy szintén a képviselővel való közös üzleti ügyük kapcsán.

A fideszes képviselőnek nem ez volt az első esete, ahol visszaélt az uniós támogatásokkal. Korábban egy olyan telephelyfejlesztésre kapott támogatást, ami nem is volt a tulajdonában, és a pénzt egy autómosó építésére használta fel.

Igaz, a Központi Nyomozó Főügyészségen büntetőeljárás folyik a politikus és köre ellen, de ettől még ugyanúgy hozzájuthatnak az uniós forrásokhoz.