Fokozza Orbán Viktor védelmét a TEK

A Terrorelhárítási Központ a migráció miatt már korábban emelte Orbán Viktor védelmi szintjét. A fokozott figyelem kiterjed a miniszterelnök környezetére, családjára is.

A lap információi szerint intézkedések nem csupán személyi, hanem objektumvédelmet is jelentenek, amelyből a TEK-en kívül természetesen a nemzetbiztonsági szolgálatok is kiveszik a részüket.

Az intézkedések része egyebek mellett, hogy a szakembergárda magasabb létszámban látja el a kiemelt feladatokat. A védett személyekkel, illetve családtagjaikkal programjaikat előzetesen sokkal körültekintőbben egyeztetik. Az érintettek által felkeresett helyszíneket tüzetesen átvizsgálják.

Horváth József, a katonai titkos­szolgálatok korábbi helyettes a magyarindok.hu megkeresésre azt közölte, hogy a kormányfő, illetve családja védelmi szintjének emelése a szakmai protokoll része, és a TEK nem is intézkedhetett másként. Hozzátette, hasonló módon dönthettek minden olyan országban, amelyet a migrációs probléma érint. A vezérőrnagy szerint Magyarország ebből a szempontból különleges helyzetbe került, mert azzal a döntéssel, hogy a szerb határon a kormány határozata alapján kerítés épült – amely akadályként jelentkezett a szervezetten érkező illegális bevándorlók előtt – az Iszlám Állam és több terrorszervezet haragját is kivívhatta. – Ezek ettől kezdve ellenségként kezelik a magyar miniszterelnököt és környezetét – fogalmazott Horváth József.