Gergő, le tudod írni ezt is? A Liget-Projektet népszerűsítette a kormánypárti oknyomozó

Az Átlátszó írta meg, hogy a Városliget-projektre eddig elköltött 10-13 milliárd forintból (amiből eddig "mindössze" annyit sikerült felmutatni eredményként, hogy az egykori Kertem területén kivágtak néhány fát) 1,8 millió forint a PestiSrácokat kiadó Gerilla Press Kft.-nek is jutott.

A Városliget Zrt. abban egyezett meg Huth Gergely cégével, hogy fél éven keresztül átlagosan havi négy cikket jelentessen meg a Liget-projektről a Nullahategy.hu-n havi nettó 300 ezer forintért cserébe. Az átlagosan 75 ezer forintba kerülő bejegyzések között megtalálható Baán László több közleménye, némelyik cikk pedig vélhetően szó szerinti átvétele egy-egy MTI-hírnek. A 2015. szeptember 15-én aláírt megállapodás 23 cikket eredményezett, amelyekben a projekt létrejötte mellett érveltek.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki a hivatkozott szerződést és a hozzátartozó teljesítési igazolásokat a Városliget Zrt.-től.

Rémálom

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a zuglói Fidesz-MSZP nagykoalíció szintén határozatban állt ki a Városligetet alapjaiban átformáló beruházás ellen. Ezzel kapcsolatban Czeglédi János, a Jobbik kerületi képviselője lapunknak úgy nyilatkozott, hogy ami akkor történt a zuglói önkormányzatban, "arra a derék, fafűrészekkel szembeni ligetvédők még legrosszabb városligeti rémálmukban sem gondoltak".

Jegyzettömb

Emlékezetes, hogy a PestiSrácok felületén jelent meg korábban úgy egy 12 részes földügyekkel foglalkozó cikksorozat, hogy azt nemcsak hogy a Földművelésügyi Minisztérium szponzorálta, de még a tartalmat is egyeztetnie kellett Huth Gergelyéknek a tárcával.