Besokallt a görög gazda: fölszántotta a migránstábort

Elfogyott a türelme egy görög gazdának Idomeniben, aki kénytelen volt hónapokig nézni, ahogy egyre több bevándolró ver sátrat a földjén - írja a Daily Mail.

A formabontó mezőgazdasági műveletről felvétel is készült:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=BKYbQuBXG6g]

Lazarous Oulis földje pont a görög-macedón határnál helyezkedik el. Arra panaszkodott, hogy sürgősen fel kell szántania a területet a teheneinek, viszont jelenleg képtelen erre a sok felállított sátor miatt.

"El kell kezdenem a munkát, szántani kell. Nem mehetek más területére, a sajátomat kell megmunkálnom"

- mondta a férfi. Hozzátette, hogy saját kisvállalkozása van, 70-80 borjúval, nekik is szükségük van az élelemre, ami a földön terem. Arra is panaszkodott, hogy ha nem változnak a körülmények, csődbe fog menni.

Szó sincs idegengyűlöletről

A gazdálkodó állítólag felajánlotta, hogy szívesen ad 1-2 hektárt a földjéből a menekülteknek, ahol akár épületeket is felhúzhatnának. Elmondása szerint senki sem figyelt rá.

Azt is elárulta, hogy neki nincs baja a migránscsaládokkal, sokszor a véletlen hozza, hogy ki kénytelen elhagyni az otthonát és ki nem. Ha máshogy alakul az élete, lehet hogy ő is bevándorló lenne valahol, de most a kötelességeire kell koncentrálnia.

[fb_pages_codes:immigration]

A migránsok között többen megértik, miért ideges Oulis. Egyikük kifejtette, tudja, hogy ez a gazda földje, tehát ő mondhatja meg, hogy mit hogyan lehet csinálni. De hozzátette, tehetetlenek, mert idegen országban, idegen földön vannak.