Gyöngyösi: Most forradalom nélkül is megmutathatjuk, hogy szabadságszerető, európai nép vagyunk

Gyöngyösi: Most forradalom nélkül is megmutathatjuk, hogy szabadságszerető, európai nép vagyunk

Ennek a nemzetnek minden évszázadban egy véres szabadságharcot, egy forradalmat kellett vívni a hatalomban pöffeszkedőkkel szemben, de most forradalom nélkül is megmutathatjuk, hogy szabadságszerető, európai nép vagyunk, és nem kérünk sem az orosz befolyásból sem a kínai térhódításból.

A Jobbik-Konzervatívok hagyományos módon a Batthyány-örökmécsesnél tartotta március 15-i ünnepi megemlékezését. A 176 évvel ezelőtti forradalmi események évfordulóján beszédet tartott a jobboldali párt elnöke, Gyöngyösi Márton is.

Bár születnek arra próbálkozások, láthattuk itt az elmúlt napokban, hogy március 15-ének az emlékét a hatalom megpróbálja újraértelmezni, és egy picit átírni…

– mondta Gyöngyösi Márton emlékeztetve rá, hogy 176 évvel ezelőtt, március 15-én a közhangulat közel sem volt annyira derűs, mint amilyen hangulatot a jelenleg uralkodó kormány szeretne ezen az ünnepen látni. Szerinte akkor és most is volt mind gondolkodnia a magyarságnak.

„176 évvel ezelőtt Pilvax Károly kávézójában összegyűlt tizenegynéhány fiatal, akinek a neveire mind a mai napig emlékszünk, és alapvetően a hangulatukat a csalódottság és a kilátástalanság, az elkeseredettség jellemezte” – vélekedett Gyöngyösi Márton, aki szerint nincsen ebben semmi meglepő, ugyanis a forradalmakat, a szabadságharcokat általában a csalódottság, az elkeseredettség és a kilátástalanság szokta megelőzni, ez szokott átcsapni egy hősies és gyakran véres küzdelembe.

Forradalmak általában akkor törnek ki, amikor a hatalmon lévők úgy gondolják, hogy nekik mindent szabad, a hatalmuknak nincsen semmilyen korlátja, a hatalmuk végtelen.

„Forradalmak akkor szoktak kirobbanni, amikor pöffeszkedő percemberek saját gyarlóságuk áldozatává válva úgy gondolják, hogy a hatalmuknak egyszerűen nincs vége, és bármit megtehetnek abban a hatalomban, amelyet alapvetően a nép, nemzet szolgálatára kellene fordítaniuk” – utalt Gyöngyösi Márton a jelenlegi magyarországi állapotokra.

Hozzátette: forradalmak akkor szoktak kipattanni, amikor pöffeszkedők a hatalom mámorában elveszítik a kapcsolatukat a valósággal, a realitással, és az a nemzet akarata szembe jön velük és arcul csapja őket.

„Forradalmak akkor szoktak kirobbanni, amikor a hatalom gőgös, pöffeszkedő ellenállása miatt az emberi kétségbeesés utat tör magának, és hősiesen szembe megy a hatalommal.”

A Jobbik-Konzervatívok elnöke azt kérte, gondoljunk bele, hogy mennyire tragikus annak az országnak a sorsa, amelynek a nemzetének a születését egy szabadságharccal és forradalommal kellett kivívni; hogy mennyire tragikus annak a népnek a története, amelyben minden évszázadban egy véres szabadságharcot, egy forradalmat kellett vívni a hatalomban pöffeszkedőkkel szemben; és amelynek első szabadon választott miniszterelnökét a hatalom pribékjei végezték ki.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: „A magyarságnak nem csak a történelme, a múltja, hanem a jelene is tragikus”.

Elmondta: A Magyarországon jelenleg uralkodók nem hallják meg a magyar emberek, a nemzet hangját. A magyaroknak minden évszázadra jut egy olyan kormánya, amely gőgösen elutasítja a nemzet akaratát, és fizetett talpnyalókkal és sikerpropagandával nyomja el az embereket.

Itt egy nagy lehetőség ennek a nemzedéknek, hogy forradalom nélkül is megmutassuk, hogy mi egy európai, szabadságszerető és polgári nemzet vagyunk, amelyik elutasítja a lopást, elutasítja a propagandát és a hazugságot!

A Jobbik elnöke szerint azt is meg kell mutatnunk, hogy nem kérünk az orosz befolyásból és a kínai lopakodó térhódításból.

A mi feladatunk, hogy az a saját unokáink, gyermekeink számára egy élhetőbb és egy jobb országot teremtsünk – összegezte Gyöngyösi Márton. Szerinte ehhez semmi mást nem kell csinálnunk, mint élni a demokratikus jogunkkal, élni a demokrácia adta lehetőségeinkkel, és június 9.-én leváltani ezt a kormányt.

„Együtt kell nekünk június 9-én megmutatni, hogy ennek a nemzetnek igenis van becsülete, és igenis közösen le tudjuk mosni ezt a gyalázatot, és június 9-én semmi más nem kell, és ezt fel tudjuk mutatni, 1703, 1848 és 1956 örököseinek, hogy a kezünkben igenis fegyver lehet a toll” – mutatott irányt az ellenzéki párt elnöke.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)