Gyöngyösi Márton: „Kamatostul kell majd megfizetni a kormány ész nélküli pénzszórását”

Gyöngyösi Márton: „Kamatostul kell majd megfizetni a kormány ész nélküli pénzszórását”

„A recesszió pedig egyre közeleg, és nemcsak akkora, mint amekkora miatt annak idején Gyurcsányék megbuktak. Sokkal, de sokkalta nagyobb” - húzta alá a Jobbik elnöke.

Itt az ideje annak, hogy világosan beszéljünk: Magyarország óriási bajban van

- jelentette ki Gyöngyösi Márton a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videójában. A Jobbik elnöke úgy látja, a válság jelentős részben elkerülhető lett volna, ha a kormány felelősen cselekedett volna az elmúlt időszakban. 

„Őket azonban csak a saját győzelmük érdekelte, ezért hosszú ideje módszeresen hazudtak a magyaroknak, és elfedték előlük a valóságot annak árán is, hogy később kamatostul kell majd megfizetni a kormány ész nélküli pénzszórását”

- emelte ki az ellenzéki pártelnök, aki arról is szót ejtett, mi vezetett el idáig. Az EP-képviselő felidézte: 

A kormány összeveszett az EU-val: a sok kardcsörtetés, a sok csata, az agyatlan trollkodás és vétózás, közben pedig az ép ésszel elképzelhetetlen mértékű lopás oda vezetett, hogy a többi tagországnak és az Európai Uniónak is elege lett Orbánékból

- fogalmazott Gyöngyösi, kitérve arra, hogy az unió nem hajlandó pénzt utalni, hiába fenyegetőzik Orbán Viktor és Szijjártó Péter, és hiába vádaskodik Varga Judit.

A Fidesz már a választások előtt felélte azt, amit eddig küldtek - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy ezért jönnek a megszorítások, és ezért szántják be a katát, miközben ez még csak a kezdet. Meglátása szerint

eddig tartott az ígérgetés, most pedig megmutatja valódi arcát a kormány.

A jobbikos politikus emlékeztetett 2006-ra, szerinte ugyanis jelenleg épp az történik ismét.

Gyöngyösi Márton a forint mélypontjáról is szólt. Kifejtette, nemrég még 380 forintért lehetett kapni egy eurót, néhány héttel később azonban már a 415 forintos szint vált mindennapossá.

Pár hét leforgása alatt a kormány százezrekkel kurtította meg minden magyar ember megtakarításai csak az árfolyam zuhanása miatt

- mutatott rá a Jobbik-elnök, aki az óriási inflációra is figyelmeztetett, tekintve, hogy a termékek árai naponta nőnek.

„A recesszió pedig egyre közeleg, és nemcsak akkora, mint amekkora miatt annak idején Gyurcsányék megbuktak. Sokkal, de sokkalta nagyobb”

- húzta alá Gyöngyösi. Szintén rámutatott arra, hogy a magyar középosztály akár el is tűnhet, és tömegek süllyedhetnek nyomorba hosszú időre.

Az Orbán Viktor vezette kormány szerinte a magyarokkal akarja megfizettetni a saját felelőtlenségüket: a kata-módosítással, vagy épp a rezsicsökkentés korlátozásával.

A jobbikos EP-képviselő elmondta, a közelgő, beláthatatlan következményekkel járó recesszió kapcsán a parlamenti pártokhoz fordult, hogy üljenek le egyeztetni, neki ugyanis szavai szerint valóban fontos a magyar emberek jóléte. Erre irányuló tervének viszont a Fidesz keresztbe tett. Kocsis Máté frakcióvezető és társai a valóságot is tagadják, s állítják, nincs semmiféle probléma - tette hozzá.

Mint folytatta, ezután Novák Katalintól kérte, hívjon össze Nemzeti válságtanácsot szakértőkből, politikusokból pártállástól függetlenül. Meglátjuk, vajon a köztársasági elnöknek mi lesz a válasza - jegyezte meg.

A Jobbik addig is arra szólítja fel az Orbán-kormányt, hogy vessen véget az ámokfutásnak, és végre szolgálja Magyarország érdekeit:

  • küldje el Navracsics Tibort Brüsszelbe, és teljesítse a feltételeket.
  • A kormány ígérje meg, hogy felhagy az értelmetlen, EU-ellenes hecckampánnyal,
  • azt, hogy többet nem fog egy nap alatt milliókat érintő törvényeket erővel elfogadtatni, valamint
  • azt, hogy csatlakozik az Európai Ügyészséghez

- sorolta Gyöngyösi, aki szerint hazánk így hozzájuthat a szükséges uniós forrásokhoz.

Ha a kormány ezt nem teszi meg, annak beláthatatlan következményei lesznek

- vetítette előre a Jobbik vezetője.