Gyöngyösi Márton levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy bemutassa a Fidesz rendszerszintű korrupcióját

Gyöngyösi Márton levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy bemutassa a Fidesz rendszerszintű korrupcióját

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője a mai napon levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amiben bemutatja a Fidesz rendszerszintű korrupcióját - jelentette be közösségi oldalán a Jobbik politikusa.

A Jobbik EP-képviselője emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor korábban már visszautasította a kedvezményes hitelt, míg a vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság tartotta vissza a jogállamisági helyzet miatt, most mégis levélben fordult a Bizottság elnökéhez a miniszterelnök, amelyben az ukrán-orosz háborúra hivatkozva kéri ezeket a pénzeket.

Orbán most már lehívná azt az uniós hitelt, amit tavaly még visszautasított

Orbán Viktor pénteken levélben jelezte Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, hogy pénzt kér az Európai Uniótól, sokkal többet, mint ami a jelenlegi szabályok szerint eleve járna Magyarországnak, és még sokkal többet, mint amennyit Magyarország eddig fel szándékozott venni az EU helyreállítási alapjából - írta meg a 444, amelyet azóta a kormány is megerősített.

A magyarországi helyzetről tájékoztató levelet Gyöngyösi Márton eljuttatta Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, a Bizottság többi biztosához, illetve a Bizottság főosztályvezetőihez a korrupció Fekete Könyvével együtt, amelyet nemrég adott ki a Civitas Intézet és a Transparency International, hogy bemutassák az országban jelenleg tapasztalható rendszerszintű korrupciót.

Gyöngyösi Márton végül reményét fejezte ki, hogy április 3-a után végre olyan kormánya lesz Magyarországnak, amely a jogállamiságot megvédi, a demokratikus értékeket tiszteletben tartja és így le tudja majd hívni az európai uniós forrásokat.