Gyöngyösi Márton vs Orbán Viktor: "Miniszterelnök úr, hogy ízlik a zsoldoskoszt?"

A kormány prominensei, többek között Lázár János, arról beszéltek az elmúlt napokban, hogy olyan információkhoz jutottak, melyek szerint Soros Györgynek vastagon benne van a keze a migrációs válság kirobbantásában – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője a Parlamentben, Orbán Viktorhoz intézett kérdése kapcsán.

Emlékeztetett továbbá arra is, hogy maga a miniszterelnök is hosszasan beszélt Soros György háttérhatalmi törekvéseiről egy rádióinterjúban.

Gyöngyösi Márton magával hozta Vásárhelyi Miklós által szerkesztett „NévSoros” kiadványt. Ebben többek között azok a fideszes alapítók és prominensek nevei is megtalálhatóak, akiket Soros György támogatott a '80-as években.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője szerint megállapítható tény, hogy az amerikai milliárdos bőségesen támogatta a Fidesz szárba szökkenését és annak alapítóinak tanulmányait. Ennek fényében úgy látja: meglehetősen kétarcú és álságos az a jelenlegi politikájuk, melynek keretében szembe mennek egykori mecénásukkal. Zárásként azt kérdezte:

Hogy ízlik, miniszterelnök úr, a zsoldoskoszt?

Orbán Viktor válaszában elmondta: helyesnek tartja most is, hogy a kommunista-rendszer megdöntését a magyarországi demokrácia megteremtésében érdekelt külső erők, így Soros György is segítette. A miniszterelnök szerint ennek semmi köze ahhoz, hogy jelenleg is vannak olyan erők, akik abban érdekeltek, hogy Európába és közöttük Magyarországra is nagy számban hozzanak be migránsokat.

Gyöngyösi Márton viszont válaszában megjegyezte: a Fidesz az elmúlt 25 évében hol ellenzékben, hol kormányon szolgálta ki azt a Soros Györgyhöz köthető, neoliberális társadalmi és gazdasági programot amely jelentősen hozzájárult a rendszerváltás kisiklatásához.